VIDEO Theodor Paleologu încearcă să întoarcă PNL împotriva lui Klaus Iohannis. Ce promisiune i-a făcut prezidențiabilul PMP lui Ludovic Orban


VIDEO Theodor Paleologu încearcă să întoarcă PNL împotriva lui Klaus Iohannis. Ce promisiune i-a făcut prezidențiabilul PMP lui Ludovic Orban

"Pentru PNL Iohannis n-a fost o pleașcă, ci o pacoste: cinci ani pe tușă. E semn de masochism să-l mai susțină și la tura asta", a scris miercuri pe Facebook Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidențiale. 

Theodor Paleologu pare că încearcă să întoarcă PNL împotriva președintelui Klaus Iohannis. Candidatul PMP la prezidențiale, printr-o serie de declarații, a lansat momeli către Partidul Național Liberal și Ludovic Orban pentru a obține susținerea la alegeri în detrimentul lui Klaus Iohannis.

Într-o apariție televizată la Digi24 ce a avut loc marți, Theodor Paleologu a declarat că președintele Klaus Iohannis a ținut PNL departe de guvernare pe perioada mandatului său. Mai mult, prezidențiabilul PMP i-a transmis lui Ludovic Orban că va avea un loc asigurat în Guvern în cazul în care ajunge președinte.

"Iohannis a ținut PNL departe de guvernare timp de 5 ani. Iohannis este responsabil în mare măsură pentru dezastrul PNL din 2016 prin oamenii pe care i-a promovat în fruntea PNL. Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat în 2016, dezastrul București, absolut rușinos, penibil, lamentabil și apoi evident înfrângerea de la parlamentare. Prin prestația sa foarte lentă, foarte ezitantă, foarte puțin pricepută Iohannis ne-a adus în situația de a avea un Guvern PSD până acum și la spartul târgului s-ar putea ca Ludovic Orban să ajungă prim-ministru. Trebuie spus un lucru: cu mine, Ludovic Orban poate să fie sigur că va face parte din Guvern. Scopul meu ca președinte va fi crearea unei coaliții largi din care să facă parte PMP, PNL, PLUS și USR pentru că e nevoie de o coaliție largă, România are nevoie de stabilitate, România are nevoie de coaliții largi pentru reformele extrem de importante care se prefigurează. Sunt reforme constituționale care nu pot fi inițiate fără o majoritate largă în Parlament", a precizat Theodor Paleologu. 

Redăm video de la 10:40:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.