Un nou nivel de abjecție. Profitorul Cumpănașu se gândește să-și facă partid și visează să ajungă la guvernare


Un nou nivel de abjecție. Profitorul Cumpănașu se gândește să-și facă partid și visează să ajungă la guvernare

Oroarea de la Caracal a avut loc, iar unchiul uneia dintre victime, Alexandru Cumpănașu, a cerut într-o zi feedback de la cei care îi urmăresc pagina de Facebook privind ideea de a candida la prezidențiale încercând să profite în plan personal de pe urma tragediei. Astfel, în cele din urmă și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale și a început strângerea de semnături. 

Dar unchiul nu se oprește aici. Selectând în general ideile, respectiv întrebările care îi convin de la cei care sunt activi pe pagina lui de Facebook, Alexandru Cumpănașu a dat de înțeles luni seară, în cadrul unui live streaming, că ia în calcul inclusiv înființarea unui partid și visează chiar să ajungă în postura în care să intre la guvernare: "Poate un nou partid ar putea să facă și altceva, ar putea să dea o majoritate în Parlament care să construiască un Guvern mult mai eficient și mai onest", spunea Cumpănașu pe 2 septembrie. De subliniat felul perfid în care încearcă să se propulseze în politică: Cumpănașu pretinde că ideile ce țin de planurile sale politice vin exclusiv de la cei care-l urmăresc, iar el nu s-ar fi gândit până ce aceștia nu au zis nimic în acest sens. 

"Ați pus o întrebare interesantă, dacă după aceste alegeri ar trebui sau nu să construim un nou partid în România. Nu m-am gândit până acum la chestiunea asta cu partidul. Dvs. trebuie să îmi spuneți dacă considerați că România are nevoie, nu știu dacă în momentul ăsta, dar peste o lună, peste două, peste trei, peste cinci dacă are nevoie de o forță politică nouă. Eu am tot considerat că sunt prea multe partide. (...) Am fost întotdeauna împotriva înființării unui partid nou ș.a.m.d. De aceea vă întreb cum vedeți dvs. lucrul ăsta. Mulți oameni mi-au spus în țară că avem nevoie și de o forță nouă politică, nu doar de un nou președinte, că avem nevoie de un partid care să crească de jos în sus, adică de la bază, de la oameni simpli, care să fie președinți de filiale. Nu știu. Este foarte greu să îmi dau seama în acest moment. De aceea, până când nu voi avea un feedback corect, așa cum am avut pe candidatura la prezidențiale, îmi este greu să mă pronunț. Prea multe partide pot duce la un moment dat la o inflație de democrație. Prea multe partide la un moment dat sunt sau nu utile. Poate un nou partid ar putea să facă și altceva, ar putea să dea o majoritate în Parlament care să construiască un Guvern mult mai eficient și mai onest. Nu știu. Sunt întrebări pe care mi le puneți și la care nu am răspuns. Nu înseamnă că exclud pentru că mi s-ar părea nedrept, căci sunt prea mulți oameni în țara asta care gândesc așa. Dacă va fi nevoie să facem un partid îl vom face. Voi lua deciziile împreună cu dvs. Aștept feedback-ul dvs. cu privire la înființarea unui partid. Eu cred că astăzi un nou partid în România ar putea să schimbe foarte multe lucruri. Depinde însă ce ar face acel partid. De asta vreau să ne gândim împreună. (...) Sunt deja multe partide create care nu fac nimic. De aceea un partid trebuie să fie solid dacă-l construiești. (...) Aștept feedback-ul dvs. despre partid. Eu în momentul de față nu îmi e clar cât de mult e nevoie de un nou partid care să dea majoritatea parlamentară, care să conteze când se formează Guvernul. Poate că totuși da. Nu știu. Nu îmi dau seama. A fost o întrebare din partea dvs. Aștept din partea dvs. să-mi dați acest feedback", a precizat Cumpănașu pe Facebook în cadrul unui live. 

Puteți urmări AICI momentul video de la 1:16:00

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.