Rareș Bogdan vine cu vești bune din P.E.: Kovesi, cerută de urgență la șefia Parchetului European!


Rareș Bogdan vine cu vești bune din P.E.: Kovesi, cerută de urgență la șefia Parchetului European!

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan informează privitor la un eveniment îmbucurător pentru România petrecut miercuri în Parlamentul European. 

Concret, o eurodeputată din Franța, vicepreședintele al Grupului Verzilor/Alianța Liberă Europeană Gwendoline Delbos-Corfield, a cerut Finlandei în Comisia LIBE urgentarea numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului European în condițiile în care Bohnert a fost numit în Franța la conducerea Parchetului Național Financiar. Finlanda este țara care deține președinția Consiliului UE. Totodată, Rareș Bogdan informează că urmează negocieri cu Consiliul UE, joia viitoare este foarte probabil ca Parlamentul European să-și confirme echipa de negociere.

Redăm mesajul europarlamentarului PNL:

"BREAKING NEWS: Codruta Kovesi, o româncă, cerută de urgență la Parchetul UE

Poziție fermă acum cateva minute în Comisia LIBE (Libertăți Civile, Justiție Afaceri Interne). Gwendoline Delbos-Corfield, colegă din Franța și vicepreședinte al Grupului Verzilor/Alianța Liberă Europeană, a cerut președinției finlandeze a Consiliului UE urgentarea procedurilor în privința numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea Parchetului UE. Și asta în contextul în care reprezentanții Finlandei au prezentat azi în Comisia LIBE prioritățile țării lor. Eurodeputata și-a manifestat suprinderea că procedurile întârzie, de vreme ce contracandidatul ei a fost numit în fruntea Parchetului Național Financiar din Franța.

„Consiliul trebuie să-și asume odată și-odată alegerea Laurei Codruța Kovesi ca șefă a EPO! Contracandidatul său a preluat șefia unui parchet francez, deci nu mai are contracandidat și e momentul să luați o decizie”, a spus Delbos-Corfield.

Vă reamintesc, Parlamentul European o susține pe Kovesi. Urmează negocieri cu Consiliul UE. Joia viitoare e foarte probabil ca P.E. să-și confirme echipa de negociere, la Conferinta Presedintilor. Vă țin la curent, firește!", transmite Rareș Bogdan. 

logogroup_RO_full-color.jpg
„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.