Tăriceanu își taie craca de sub picioare: ALDE ar putea rămâne fără grup în Senat


Tăriceanu își taie craca de sub picioare: ALDE ar putea rămâne fără grup în Senat

Călin Popescu Tăriceanu a solicitat  în plenul Senatului, să se țină cont de faptul că Teodor Meleșcanu nu mai face parte din grupul ALDE. Cei de la PSD, în ciuda faptului că l-au susținut la șefia Senatului, au spus că acesta este încă membru al ALDE, dar Meleșcanu ar urma să fi exclus automat din ALDE.

Mutarea are efect de domino, Tăriceanu tăindu-și practic craca de sub picioare. Dacă Meleșcanu nu va mai fi considerat membru al ALDE, atunci grupul ALDE din Senat se va spulbera, neîndeplinind condiția minimă de a avea 7 senatori aleși pe aceeași listă.

Cel mai probabil, Tăriceanu va încerca să constituie un nou grup parlamentar alături de senatorii independenți de la Pro România, însă acesta ar fi un grup mixt și are nevoie de aprobarea Biroului Permanent pentru a exista. PSD are majoritate în Biroul Permanent și nu vor accepta înființarea noului grup, lăsându-l pe Tăriceanu fără grup.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.