DERAPAJ mizerabil în CEx-ul PSD: baronul Dumitru Buzatu a INSULTAT incalificabil presa! Controversatul Liviu Alexa, îndopat cu bani de la partid


DERAPAJ mizerabil în CEx-ul PSD: baronul Dumitru Buzatu a INSULTAT incalificabil presa! Controversatul Liviu Alexa, îndopat cu bani de la partid

Europa Liberă România dezvăluie un derapaj incalificabil comis în CEx-ul PSD de miercuri, când controversatul baron Dumitru Buzatu a găsit de cuviință să insulte întreaga presă, la grămadă, de o manieră puțin spus mizerabilă.

Nici mai mult, nici mai puțin, Buzatu (un susținător virulent al ofensivei împotriva Justiției) s-a pretat să delireze că ”toți jurnaliștii sunt șpăgari”, în contextul ungerii fostului ziarist Liviu Alexa (controversat om de casă al partidului celor trei trandafiri) la șefia PSD Cluj.

Halucinațiile lui Buzatu reprezintă o insultă incalificabilă la adresa presei independente care refuză categoric orice trocuri financiare sau de altă speță cu PSD, moștenitorul de drept al PCR.

Vă prezentăm, în cele ce urmează, dezvăluirile Europei Libere:

După ședința Comitetului Executiv, premierul Dăncilă a spus răspicat că nu o va susține pe Codruța Kovesi pentru funcția de șef la Parchetul European, că nu va desființa Secția Specială și că va veni în Parlament după remaniere.

În timpul ședinței Comitetului Executiv, un lider din teritoriu a avut un derapaj de exprimare și a spus că nu va vota împotriva lui Liviu Alexa, propus pentru șefia PSD Cluj, deoarece „toți jurnaliștii sunt șpăgari”. Și în timpul discuțiilor despre Ana Birchall s-a dat vina tot pe presă.

Ședința Comitetului Executiv a avut parte de un moment ciudat din partea lui Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, în timp ce vorbea despre propunerea ca Liviu Alexa să preia devină șeful organizației PSD Cluj. În expozeul său, liderul PSD a avut însă o afirmație deplasată la adresa reprezentanților mass media, spunând că nu poate vota pentru Alexa deoarece „toți jurnaliștii sunt șpăgari”.

„Buzatu a început să spună că nu îi plac cei care vin din presă în politică că nu are încredere în ei. După care a spus că toți sunt șpăgari. Am rămas mirat să aud așa ceva. A greșit și Pintea când i-a numit pe toți românii infractori. Nu se poate să generalizăm așa fără să ne dăm seama”, au declarat surse participante la ședința Comitetului Executiv al PSD.

Momentul a fost remarcat de mai mulți lideri social-democrați, în timp ce alții susțin că a fost vorba doar despre o ironie, nu despre ceva serios.

Potrivit datelor publicate de Newsweek, Liviu Alexa a primit din partea PSD începând cu 2016, aproximativ 430.000 de lei. Alexa l-a înlocuit în fruntea organizației PSD Cluj pe deputatul Horia Nasra.

Citiți întregul articol AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.