Rovana Plumb, prinsă cu mâța-n sac la Bruxelles: Comisia pentru afaceri juridice îi cere explicații despre declarațiile de avere


Rovana Plumb, prinsă cu mâța-n sac la Bruxelles: Comisia pentru afaceri juridice îi cere explicații despre declarațiile de avere

Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o joi pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse in România și cele depuse la Bruxelles, potrivit Digi24. De asemenea,  Rovana Plumb trebuie să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

În declarațiile de avere pe care le-a făcut publice în România, figurează trei împrumuturi, unul dintre ele absolut uriaș la o bancă și două făcute la persoane fizice. Concret, în declarația de avere depusă de Rovana Plumb anul acesta figurează un împrumut de 800.000 de euro la o bancă, scandent în 2030, și despre care presa a scris că ar necesita o rată lunară de aproximativ 3.500 de euro, și un împrumut de 800.000 de lei de la o persoană fizica, Elena Loghin. Același document arată că liderul PSD a donat partidului 800.000 de lei, sumă cerută candidaților la europarlamentare drept contribuție de campanie, adică exact suma împrumutată de la Elena Loghin.

La Bruxelles, semnele sunt proaste pentru Rovana Plumb. Presa europeană scrie despre faptul că pe măsură ce se apropie termenul audierilor în comisii, cresc și criticile aduse candidatului român.

Potrivit informațiilor transmise de Suddeutsche Zeitung, Rovana Plumb ar fi depus la Bruxelles un document cu 6 pagini, conform Codului de conduita al Comisiei UE, cu detalii despre venituri, cheltuieli, banii din conturi și proprietăți. Din document, scriu jurnaliștii germani, lipsesc informații despre împrumuturile pe care liderul PSD le raportase anterior Parlamentului României.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.