PSD se zdruncină înainte de moțiune: a pierdut un senator, iar PNL a recuperat un parlamentar


PSD se zdruncină înainte de moțiune: a pierdut un senator, iar PNL a recuperat un parlamentar

Ca și cum ieșirea ALDE de la guvernare și plecările pe bandă rulantă în partidul lui Ponta nu ar fi fost de ajuns, pesediștii au mai pierdut și un senator înaintea moțiunii de cenzură, iar PNL a recuperat un parlamentar.

Concret, senatorul PSD Emanoil Savin, fost primar al Bușteniului, și-a anunțat miercuri, în plen, demisia din grup. Savin a spus că va activa senator neafiliat. El și-a anunțat demisia după ce PSD se pregătea să-l promoveze. Liderul de grup a anunțat că Savin va merge secretar în comisia de Apărare, după care senatorul a spus că nu mai este cazul pentru că demisionează din grup. El a făcut anunțul pe finalul ședinței, a plecat imediat din plen și o parte din colegii săi social-democrați zâmbeau în bănci. Imediat, PSD l-a eliminat pe Savin din comisia economica a Senatului.

În același timp, liberalii și-au securizat încă un vot pentru demiterea Guvernului. Asta după ce senatorul independent Vergil Chițac a anunțat miercuri, în plen, că începând de azi va activa în grupul PNL, afiliat, fără să se înscrie în partid. Chițac a fost ales în 2016 pe listele PNL, ulterior a demisionat din partid din cauza unui conflict în organizația județeană Constanța și acum a revenit oficial în grupul senatorial liberal.

PNL a strâns deja peste 233 de semnături pentru moțiunea de cenzură prin care vrea să demită Guvernul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.