Liberalul Siegfried Mureșan, ales președinte al delegației Parlamentului European cu Republica Moldova


Liberalul Siegfried Mureșan, ales președinte al delegației Parlamentului European cu Republica Moldova

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a fost ales, joi, președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova, potrivit G4media.

„Prin alegerea mea în poziția de președinte al delegației, Republica Moldova câștigă un prieten și un aliat într-o poziție-cheie la nivelul instituțiilor europene. Prioritatea mea zero pe durata mandatului meu de președinte al delegației va fi apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Voi spune tuturor factorilor de decizie din Parlamentul European, din Comisia Europeană și din statele membre ale Uniunii Europene că sprijinirea Republicii Moldova este în interesul fundamental al Uniunii. Republica Moldova este un stat în imediata vecinătate a Uniunii Europene și îmbunătățind siguranța, prosperitatea, stabilitatea în Republica Moldova contribuim direct la siguranța în interiorul UE”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan după votul membrilor delegației.

Mureșan a precizat că, în momentul de față, este o oportunitate unică în relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană prin alegerea unui guvern proeuropean și reformator la Chișinău.

„Maia Sandu este cel mai proeuropean și cel mai reformator prim-ministru pe care l-a avut Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Vom ajuta Republica Moldova pe calea reformelor pe care acest Guvern își propune să le îndeplinească”, a afirmat Mureșan.

„Voi merge în curând și de oricâte ori este nevoie în Republica Moldova pentru a spune cetățenilor care sunt avantajele apropierii de Uniunea Europeană. Vreau ca și românii de pe stânga Prutului, la fel ca românii de pe dreapta Prutului, să poată trăi în siguranță și stabilitate, să aibă o perspectivă de prosperitate la ei acasă”, a adăugat Siegfried Mureșan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.