LOVITURĂ nimicitoare din partea AEP: PSD pierde TOȚI BANII de la europarlamentare! LISTA pesediștilor care au rămas cu buzele umflate


LOVITURĂ nimicitoare din partea AEP: PSD pierde TOȚI BANII de la europarlamentare! LISTA pesediștilor care au rămas cu buzele umflate

Potrivit Europa Liberă România, Autoritatea Electorală Permanentă a respins plângerea depusă de PSD pentru faptul că nu s-au decontat banii din campania pentru europarlamentare, deși social-democrații au amenințat funcționarii AEP cu plângere penală dacă nu primesc banii înapoi.

Surse din PSD au declarat pentru Europa Liberă că pe un grup de whatsapp al partidului s-a comunicat informația că AEP nu rambursează banii, cel mai revoltat fiind europarlamentarul Claudiu Manda. Premierul Dăncilă a răspuns pe acel grup, chiar dacă se află în vizită în Statele Unite ale Americii, susținând că a făcut tot posibilul pentru a rezolva situația.

Autoritatea Electorală își menține decizia de a nu rambursa niciun leu celor de la PSD pentru campania de la europarlamentare. În răspunsul primit de Europa Liberă se precizează că cererea de rambursare a fost semnată pe 26.06.2019 de Mircea Drăghici, în calitate de reprezentant legal al partidului și de Ileana Gabriela Matei, în calitate de mandatar financiar coordonator.

Europa Liberă a scris în exclusivitate la finalul lunii august că AEP a decis să nu deconteze banii pentru PSD din cauza neregulilor înregistrate la depunerea actelor.

În noua decizie, AEP atrage atenția că sub semnătura lui Mircea Drăghici nu este menționată funcția acestuia în PSD, ci figurează doar calitatea de reprezentant legal al partidului. Această calitate nu a putut să fie dovedită însă de partid după corespondența avută cu oficialii AEP.

Conform documentului depus de PSD la AEP în 16 iulie 2019, Gabriela Matei a fost mandatată de Viorica Dăncilă numai pentru „depunerea cererii de rambursare”.

Echipa de control a AEP a cerut PSD să precizeze ce calitate avea fostul trezorier Mircea Drăghici și a cerut social-democraților să trimită împuternicirea acestuia că avea dreptul să semneze o cerere de rambursare a cheltuielilor electorale.

PSD a răspuns la începutul lunii august că Mircea Drăghici a fost până pe 3 iulie trezorierul PSD.

Din corespondența purtată de AEP cu PSD până la finalizarea controlului, s-a constatat însă că, la data depunerii cererii de rambursare - 26 iulie 2019, reprezentantul legal al partidului era Viorica Dăncilă.

Cei de la Autoritatea Electorală Permanentă susțin că delegarea atribuției exclusive a președintelui PSD de reprezentare a partidului în relația cu AEP nu se putea realiza decât printr-o decizie emisă de președintele PSD.

PSD nu a putut demonstra existențea unei împuterniciri emisă de către președintele PSD prin care Mircea Drăghici să semneze cererea de rambursare a cheltuielilor electorale în calitate de reprezentant legal al partidului.

Lista PSD-iștilor care nu și-au recuperat banii

Rovana Plumb – 800.000 lei

Chilat Crina – 676.000 lei

Manda Claudiu – 436.195 lei

Intotero Natalia – 200.000 lei

Doina Pană – 100.000 lei

Marius Margarit – 130.000 lei

Dan Nica – 165.000 lei

Emilian Pavel – 127.000 lei

Gabriela Zoană – 105.000 lei

Dragoș Benea – 100.000 lei

Dragoș Pui – 100.000 lei

Victor Negrescu – 60.000 lei

Alexandru Popa – 71.470 lei

Tudor Ciuhodaru – 50.000 lei

Maria Grapini – 1904 lei

Citiți articolul integral AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.