Opoziția vă dorește un weekend liniștit


Opoziția vă dorește un weekend liniștit

În România nu mai avem instituții. Avem doar niște clădiri populate de indivizi care ar putea avea orice pregătire, de la pompier la medic sau șofer de autobuz.

Școlile sunt la pământ, atât ca infrastructură, cât și ca implicare în viața copiilor. Spitalele sunt mai bolnave decât cei care intră în ele. Instituțiile care ar trebui să ne asigure siguranța și să ne facă dreptate sunt mână în mână cu infractorii. În Parlament legile nu se fac pentru cetățeni, ci pentru găști și grupuri de interese. Infractori condamnați pentru infracțiuni cu violență sunt eliberați și ne omoară pe străzi, ne violează și răpesc copiii. Prin urmare, moțiunea de cenzură este nu doar necesară, ci obligatorie! Dar, surpriză! Partidele care ar trebui să ne salveze fie nu vor să intre la guvernare, fie nu vor să vină la muncă sâmbăta.

Da, sunt convinsă că a fost o comunicare proastă, cum sunt convinsă că s-ar fi mobilizat în weekend, dar de ce a trebuit să vedem noi toți un circ, finalizat cu amânarea propriei moțiuni?

Politicienii au uitat cui se adresează. Mai departe de guerilla de partid, comunicatori și activiști, sunt românii. Care au înțeles că e atât de urgent să plece Dăncilă încât putem să mai amânăm câteva zile. Nu există plan B, discuții de culise sau strategii strălucite în spatele deciziei și luptei pentru amânarea votului. Nu poți ajunge în fiecare bloc și în fiecare casă și să explici cum Ponta joacă la două capete și există riscul să nu vină sâmbătă, cum nu poți comunica faptul că Orban, Barna și Tomac au niște calcule de ultim moment. Cu greșeli de genul ăsta se întărește PSD și electoratul nehotărât mai stă o tură acasă.

Frica de guvernare este de înțeles acum. Dezastrul lăsat de PSD va fi reparat în mai mult de un ciclu electoral. Este poate singurul moment când politicienii pot fi onești cu românii, fără mari pierderi electorale.

Românii au înțeles foarte clar că Dăncilă trebuie să plece, ăsta este motivul pentru care nici nu mai intreabă cine vine în locul ei sau ce program are. Este pentru prima dată când nu se mai cer guverne din umbră și programe catch-all. Și ce primim în schimb? Un weekend liniștit.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.