Nord-coreenii sunt trimiși în misiuni SINUCIGAȘE pentru hrană, în timp ce Kim Jog-un și-a cumpărat o nouă rachetă de distrugere în masă


  • ACP
  • Oct 6, 2019 15:32
  • 3639
Nord-coreenii sunt trimiși în misiuni SINUCIGAȘE pentru hrană, în timp ce Kim Jog-un și-a cumpărat o nouă rachetă de distrugere în masă

Criza alimentară severă prin care trece Coreea de Nord, criză specifică țărilor comuniste, țărilor-lagăr, îi împinge sistematic pe nord-coreeni în situații disperate, fiind nevoiți, de multe ori, să-și pună viețile în joc.  

În căutarea soluțiilor vizând asigurarea unui minim de hrană pentru populație, dictatura comunistă găsește potrivit să încalce grosolan legile internaționale și să își pună în pericol muncitorii, trimițându-i să pescuiască ilegal în apele țărilor din jur, fiindcă prin alte mijloace, legitime, regimul nu este capabil să producă resursele alimentare necesare coreenilor înfometați.

Drept urmare, navele de pescuit nord-coreene sunt prinse din ce în ce mai des în apele care aparțin zonelor economice exclusive ale Rusiei și Japoniei, unde încearcă să pescuiască ilegal, chiar dacă aceste zone sunt bine păzite – așadar, se știe că riscurile să fie arestate sunt foarte mari.

Luni, la ora 9, a avut loc un incident naval în Marea Japoniei: nava Okuni a Gărzii de Coastă japoneze a intrat în coliziune cu o navă de pescuit nord-coreeană, încercând să o oprească dupa ce îi ordonase să părăsească zona. În urma refuzului, nava japoneză a lovit-o intenționat pe cea nord-coreeană, fapt soldat cu aruncarea de pe bord a aproximativ 20 de marinari nord-coreeni, care au fost salvați de japonezii de pe nava Gărzii de Coastă.

Ciocnirea nu este una izolată, la sfârșitul lunii septembrie având loc incidente mai mari, în ultimul dintre acestea trei nave și mai multe șalupe nord-coreene fiind reținute în apele teritoriale ale Rusiei, în timp ce peste 260 de marinari nord-coreeni au fost arestați – detalii AICI.

Aceasta după ce, în ultima perioadă, nord-coreeni invadaseră practic apele rusești, lucru la care Moscova închisese ochii până în toamna asta, în strădania de a menaja relația specială cu regimul comunist condus de sinistrul Kim Jong un, dar situația scăpase de sub control, ajungându-se ca expedițiile de jaf marin să fie norma în regiune.

Cu câteva zile înainte, pe 17 septembrie, a avut loc alt incident major, autoritățile rusești au încercat să oprească două nave nord-coreene care pescuiau ilegal, dar echipajul unei dintre ele a răspuns cu focuri de armă împotriva militarilor ruși, trei dintre aceștia fiind răniți. În urma schimbului de focuri au fost răniți și șase marinari nord-coreeni, unul murind în urma rănilor, iar 161 au fost arestați – mai multe detalii AICI.

În pofida urmărilor, nord-coreenii nu au încetat să intre în apele zonei economice exclusive ruse, ajungându-se imediat la al doilea incident cu rușii, în cursul căruia Coreea de Nord a pierdut trei nave mari și câteva șalupe, dar și un număr mare de marinari. În condițiile în care nord-coreenii își invadează practic și își atacă chiar și aliații ruși, e de înțeles modul în care a acționat echipajul navei Gărzii de Coastă japoneze. Mai mult, din 2017 și până în prezent au fost somate nu mai puțin de 1016 ambarcațiuni și nave nord-coreene pentru a părăsi apele japoneze – mai multe detalii AICI.

Este mai mult decât evidentă disperarea nord-coreenilor înfometați care invadează apele ruse și japoneze, neținând cont de nici un risc, știind prea bine că nu poți trece nedetectat prin apele celor două puteri și punându-și în pericol atât viețile, cât și navele și echipamentele atât de prețioase care chiar contează enorm pentru o țară comunistă extrem de săracită cum e Coreea de Nord.

De notat că, în timp ce marinarii înfometați sunt trimiși să își riște viețile în apele reci ale altor țări, armata nord-coreeană a testat o armă de distrugere în masă foarte scumpă: o rachetă lansată de pe mare, rachetă care ar trebui să poarte încărcătură nucleară. Presa nord-coreeană spune că racheta a fost lansată de pe un submarin construit special, așadar e vorba de un complex sofisticat și extrem de costisitor ce poate fi folosit în scopuri exclusiv ofensive, cam în același timp în care navele de pescuit nord-coreene sunt vânate ca într-o variantă maritimă a Jocurilor Foamei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.