Viorica se crede la lăutari pe banii românilor. Cu câte miliarde de lei a aruncat premierul pentru a periclita șansele moțiunii de cenzură


Viorica se crede la lăutari pe banii românilor. Cu câte miliarde de lei a aruncat premierul pentru a periclita șansele moțiunii de cenzură

Deputatul USR Claudiu Năsui dezvăluie toate pomenile pe care premierul Viorica Dăncilă le-a făcut baronilor PSD în ultimele săptămâni pentru a încerca să se asigure că rămâne la Palatul Victoria și după moțiunea de cenzură ce va fi votată joi. 

Concret, economistul punctează faptul că Viorica a aruncat cu 9,7 miliarde de lei, din banii românilor, către baronii locali, în speranța că va avea câștig de cauză la moțiune.

"Socialiștii nu vor să părăsească guvernarea. Așa că fac ceea ce știu să facă mai bine: aruncă cu bani în baronii lor locali. Cu ce bani? Banii noștri, evident.

În ultimele săptămâni guvernul a aprobat cheltuieli de aproape 10 miliarde de lei prin noul PNDL, numit FDI.

Toți banii aceștia sunt dați pentru a asigura majoritatea PSD în parlament. Ce se întâmplă? Partidul social democrat e în degringoladă după plecarea lui Liviu Dragnea. Pro România ia tot mai mulți parlamentari și structuri PSD. Așa că PSD nu mai poate face presiune asupra parlamentarilor decât prin intermediul baronilor locali. Iar baronii locali sunt primii care sunt de acord să o facă, dar contra cost. Iar costul este foarte mare și e plătit din banii noștri.

Hai să vedem cât ne costă negocierile PSD pentru moțiunea de cenzură. Pe 17 septembrie au fost aprobate 2.3 miliarde de lei din FDI. Iar pe 2 octombrie au mai fost aprobat încă de 3 ori pe atât.

În total 10 miliarde de lei au fost puse la bătaie pentru a avea majoritate în parlament. Așa vor social democrații să asigure boicotarea moțiunii. Noul fond înființat prin infama OUG 114, FDI, a promis banii aceștia chiar în ajun de moțiune.

O altă „coincidență” face ca majoritatea fondurilor să meargă către județe cu un număr mare de voturi din partea PSD. Scopul este fie votul împotrivă, fie prevenirea traseismului către Pro România. În orice caz, disperarea e mare.

Niște exemple grăitoare: județe controlate de UDMR sau de la care s-a plecat spre Pro România sunt pe ultimele poziții la finanțare, mai exact: Covasna, Brăila, Mureș sau Harghita. Să fie o coincidență că domnul Tudose este din Brăila și că acesta a fost printre primii care a migrat spre Pro România?

La cealaltă extremă avem Olt, Buzău, Neamț și Dolj. În aceste județe, PSD pare să cumpere loialitatea unora pentru a preveni mișcările spre Pro România. Iarăși, o pură coincidență, nu-i așa?

Practic, PSD oferă din banii noștri pe care statul îi ia prin taxe și impozite mari finanțări pentru firmele de casă ale politrucilor care sunt dispuși să meargă către cine dă mai mult.

La ce „investiții” să ne așteptăm? Exact la acele investiții pe care le-am văzut și cu PNDL. Oameni care nu sunt în stare să ia fonduri europene gratuite, pentru că nu pot ciupi din ele, nu vor face altceva decât tone de studii de fezabilitate la supra preț, terenuri de fotbal în pantă sau drumuri și canalizare pe hârtie.

Ca să realizăm ce înseamnă încă o creștere a cheltuielilor cu 10 miliarde de lei. Vorbim de 1 punct procentual din PIB în condițiile în care deja facem deficite de criză", a precizat deputatul Claudiu Năsui. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.