Ludovic Orban, prima reacție după succesul moțiunii de cenzură: Dacă vom fi chemați să facem guvernul, persoana desemnată pentru a fi premier este persoana mea


Ludovic Orban, prima reacție după succesul moțiunii de cenzură: Dacă vom fi chemați să facem guvernul, persoana desemnată pentru a fi premier este persoana mea

Parlamentul României a adoptat joi moțiunea de cenzură cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 exprimate.Așadar, guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată pe funcție ca interimar, până când Președintele Klaus Iohannis va convoca consultări cu partidele parlamentare și va desemna un alt premier care să formeze un nou Cabinet. 

Liderul PNL Ludovic Orban și-a exprimat convingerea că noul Guvern va avea capacitatea de a desemna un candidat onest și integru și care să se bucure de respectul.

„Sunt convins că noul Guvern va avea capacitatea de a desemna un candidat onest și integru și care să se bucure de respectul Uniunii Europene”, a spus Orban, la Parlament.

Acesta a mai spus și care vor fi pașii pe care liberalii îi vor face după victoria din Parlament, precizând totodată că dacă vor fi chemați să formeze noul guvern, premierul ar putea fi chiar el.

"Eu cred că România are nevoie de seriozitate, de competență, de cinste, de onestitate, de corectitudine și de programe raționale care să servească cetățeanul. Primul pas s-a încheiat. Sunt convins că fiecare partid va decide în forurile statutare care va fi poziția. Declarațiile privitoare la ceea ce vom face și mandatul cu care vom merge la Cotroceni le vom da numai după Biroul Politic Național de mâine.

Se știe foarte bine că dacă vom fi chemați să facem guvernul, persoana desemnată pentru a fi premier este persoana mea", a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.