Rămânerea Vioricăi la Palatul Victoria riscă să lase România fără o investiție uriașă din partea Volkswagen. Avertismentul unui europarlamentar: "Bulgaria a reintrat pe fir!"


Rămânerea Vioricăi la Palatul Victoria riscă să lase România fără o investiție uriașă din partea Volkswagen. Avertismentul unui europarlamentar: "Bulgaria a reintrat pe fir!"

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a tras miercuri un semnal de alarmă în privința situației politice actuale din România, întrucât țara noastră riscă să piardă o uriașă investiție din partea Grupului Volkswagen din cauza faptului că Guvernul Dăncilă se află în continuare la Palatul Victoria, deși moțiunea de cenzură a Opoziției a fost una de succes. 

Astfel, liberalul a atras atenția că România are nevoie de un nou Guvern, credibil, care să reînceapă negocierile cu Volkswagen, căci în caz contrar cei care vor beneficia de investiția Volkswagen vor fi, cel mai probabil, bulgarii. 

Miza este uriașă, pentru că Volkswagen, care în regiunea noastră are uzină Audi în Ungaria, investește mult când alege o zonă. Pentru noua uzină ar fi vorba de 1,2 - 1,4 miliarde euro și ar fi create 4.000 de locuri de muncă, pentru a se ajunge la o producție anuală de 300.000 de mașini (iar aici ar fi vorba de mașini scumpe cu prețuri ce pornesc de la peste 25.000 de euro și ajung la 50.000 euro), informează hotnews.ro

Redăm comunicatul europarlamentarului PNL:

"Iată de ce trebuie să avem urgent un nou Guvern, votat de Parlament, un guvern credibil și proeuropean.

➡️ Grupul Volkswagen caută să deschidă o nouă fabrică în Europa de Est. Inițial compania voia că fabrica să fie deschisă în Turcia, dar, din cauza conflictului cu Siria, negocierile sunt blocate. Așa că România ar putea primi o nouă șansă.
➡️ Țara noastră are toate atuurile să atragă un nou mare producător auto. Prezența a doi mari producători de profil pe piața românească și a zeci de alte firme de sub-ansamble arăta că România este o piață de automobile matură unde un mare producător de profil s-ar adapta ușor
➡️ Doar că nicio companie serioasă nu negociază investiții de miliarde de euro cu actualul Guvern al României, un guvern demis, un guvern care a atacat statul de drept și care a sufocat economia și mediul privat.
➡️ Între timp, Bulgaria, care nu are aceleași atuuri pentru a atrage un mare producător, dar care are un guvern stabil, a reintrat pe fir și este pregătită să crească oferta pentru Volkswagen, după cum scrie presa germană. (citiți mai multe detalii AICI și AICI)

❗️Pentru ca România să reînceapă negocierile cu Volkswagen, avem nevoie urgent de un nou Guvern".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.