Ludovic Orban pune tunurile pe cei care nu-și pot justifica averea


Ludovic Orban pune tunurile pe cei care nu-și pot justifica averea

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că dorește confiscarea averilor nejustificate și a invocat modelul aplicat în Germania, Franța, respectiv SUA: 

Redăm declarația președintelui PNL:

"Eu nu înţeleg de ce nu se aplică.

Fiscul, şi în Germania, şi în Franţa şi în SUA te verifică ce proprietăţi ai, de unde ai avut venituri, ai plătit impozit aferent veniturilor necesare pentru a dobândi o proprietate sau a face o achiziţie? Dacă nu ai plătit impozitele aferente fie îţi rechiziţionează imobilul, fie te pune să plăteşti.

La noi eu nu înţeleg de ce nu se aplică.

Dacă averile dobândite fără veniturile necesare şi mai ales fără să-ţi fi plătit impozitele aferente veniturilor respective constituie nişte averi care constituie evaziune, fie din domenii care nu sunt legale", a declarat Ludovic Orban, la Digi 24, citat de Epoch Times

În urmă cu câteva zile, premierul desemnat a mai susținut că trebuie introdusă și o declarație de fiscalitate pentru politicienii români, pe lângă cele de avere și de interese. Totul astfel încât oamenii politici să fie total transparenți. "Eu cred că vremea în care afacerile se amestecă cu politica a trecut", a mai spus Ludovic Orban, informează playtech.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.