Țara lucrului bine făcut? Nu. Vorbit


Țara lucrului bine făcut? Nu. Vorbit

Paradoxal, dar în România lucrului bine făcut a lui Klaus Iohannis nu se găsesc locuri pentru oamenii care fac lucruri, ci doar pentru cei care vorbesc despre lucruri. Pentru cei care vorbesc mult, rar și apăsat, folosind vorbe frumoase ori dîndu-și prețios ochii peste cap. 

Și apropo de cap, cum scoate capul cîte unul care a făcut ceva, cum i se dă în cap cu înregistrări din care reiese că-l cam încurcă verbele, substantivele și adjectivele atunci cînd vorbește. De pildă, vigilenții de serviciu, care abia așteaptă o bîlbă de la un personaj public ca să înjure ori se prăpădească de rîs, au pus imediat în circulație a o intervenție bîlbîită a primei propuneri a PNL pentru funcția de ministru al Sănătății în guvernul pe care trebuie să-l construiască Ludovic Orban, aceasta fiind Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava. Rețelele de socializare, care, în lipsa bătăilor între jandarmi și protestatari, se plictisiseră de atîtea pisici, felii de pizza, cugetări de-ale lui Octavian Paler și fotografii cu Arsenie Boca, au răspuns bucuroase rugăminții de a distribui înregistrarea video, astfel încît aceasta să ajungă la cît mai cetățeni români cu drept de vot. Iar cetățenii, care se știe că în majoritatea lor stăpînesc perfect limba română și au o dicție impecabilă, s-au enervat ori au început să se pună pe făcut glume mai mult sau mai puțin sărate. Pentru nervoșii și glumeții care, cu siguranță, sînt toți niște profesioniști desăvîrșiți la locurile lor de muncă și au obținut și obțin rezultate remarcabile în eforturile lor de a construi societatea capitalistă multilateral dezvoltată, nu contează ce-a făcut economistul Vasile Rîmbu la Spitalul Județean Suceava. Nu contează că în cei 11 ani de cînd se află în funcția de manager a făcut investiții de peste 60 de milioane de euro din fonduri proprii și din fonduri atrase de la Uniunea Europeană, Guvernul României, Consiliul Județean și Primăria Suceava, nu contează că făcut din Spitalul Județean Suceava unul dintre cele mai moderne spitale din țară, lucru apreciat de toți miniștrii sănătății care l-au vizitat, indiferent de culoarea lor politică, și, mai nou, de președintele României, Klaus Iohannis, nu contează că pe lîngă achiziția de aparatură performantă a rezolvat și problema deficitului de personal și nu contează că a încheiat parteneriate cu clinici din străinătate. Important pentru impecabilii vorbitori de limbă română de pe rețele de socializare este că Vasile Rîmbu vorbește împiedicat, iar acest lucru este de neacceptat.

Probabil și că din cauza filmulețului Vasile Rîmbu a spus că este onorat de propunerea care i s-a făcut, însă nu o acceptă fiindcă mai are de făcut treabă la spitalul din Suceava. Oricum, la curentul creat pe rețelele de socializările, unde impecabilii vorbitori de limbă română și profesioniștii desăvîrșiți de la locurile lor de muncă așteaptă cu nerăbdare ca noua guvernare să facă minuni, pesemne că PNL oricum nu l-ar mai fi nominalizat pe Vasile Rîmbu. Pentru că, vorba aia, vin trei rînduri de alegeri și nu-i bine să-ți urci în cap internauții. De ce să-ți riști voturile pentru un om care a demonstrat că știe să facă, dar care n-are darul vorbirii? Mai bine pui în funcție unul care vorbește bine. Și cum numai cine nu muncește nu greșește, așa și cine numai vorbește, nu greșește.

Țara lucrului bine făcut este, de fapt, țara lucrului bine vorbit. Să ne trăiască! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.