Copiii României, în pericol. Șeful ISU care a înjurat victimele de la Colectiv: "Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre"


Copiii României, în pericol. Șeful ISU care a înjurat victimele de la Colectiv: "Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre"

Inspectorul-șef al ISU București-Ilfov, Orlando Şchiopu, cel care, potrivit filmării publicate de Libertatea, a înjurat victimele de la Colectiv în seara tragediei, a spus joi în cadrul unei conferințe de presă că instituția sa nu este pregătită pentru eventualele dezastre ce s-ar putea întâmpla.

CITIȚI ȘI: Colectiv, imagini horror ascunse timp de patru ani. Unul dintre șefii ISU cedează nervos și înjură morții: „Lasă-i în p**a mea!” 

"Am dat faţă în faţă cu o situaţie pe care nu am mai întâlnit-o. Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre şi nici nu suntem roboţi. Am fost anunţaţi pentru un incendiu, nu anunţaţi că ar fi câteva sute de oameni care nu pot ieşi dintr-o incintă sau mari arşi", a spus Orlando Şchiopu, citat de B1.

"Era mult mai important să scot toţi oamenii din acea incintă, să îi evacuăm la ambulanţe. (...) În interiorul clubului sunt pompieri care caută. Nu se văd pe imagini. (...) Toţi pompierii care au fost acolo au acţionat cum au putut mai bine", a mai spus Șchiopu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.