Felul în care PSD a făcut jocurile Rusiei din 1989 încoace, reflectat de un expert în securitate națională: 10 august 2018 parte din planul ex-PCR-ului care ne conduce


Felul în care PSD a făcut jocurile Rusiei din 1989 încoace, reflectat de un expert în securitate națională: 10 august 2018 parte din planul ex-PCR-ului care ne conduce

Expertul în securitate națională Iulian Fota conturează un tablou care ilustrează felul în care PSD a făcut jocurile Rusiei, direct sau indirect, din 1989 încoace, pentru a ține România departe de lumea civilizată, de Occident.

Astfel, fostul consilier prezidențial punctează trei evenimente antidemocratice puse la cale de PSD care au avut ca scop îndepărtarea României de Occident: Mineriada din iunie 1990, Mineriada din 1999, respectiv protestul din data de 10 august 2018, unde protestatarii pașnici au fost agresați de jandarmi, Jandarmeria fiind transformată în acele momente într-o firmă de pază a PSD. 

Redăm comentariul lui Iulian Fota:

"Acum câteva zile am parafrazat un slogan stalinist din anii 50: "PSD parcă e rus, numai bine ne-a adus" . Incercam un fel de haz de necaz. Și totuși, în spatele acestei glume este și un aspect serios. În cei 30 de ani de la căderea comunismului, ori de câte ori România a avut șansa să decoleze spre Occident sau să grăbească apropierea, PSD, sub toate formele sale, PDSR și FSN , a gândit și pus la cale o contra- lovitură .

În iunie 1990 a orchestrat mineriada, pentru a preveni o prea rapidă apropiere a țării de Occident . După dramatica Revoluție, transmisă în direct la televiziune, România devenise un fel de răsfățată a Vestului. Era prea mult și nu este exclus ca în logica asta să intre și evenimentele de la Târgu Mureș, din martie 1990. Schema instituțională folosită, patentată pentru următorii 30 de ani, a fost FSN-MAI- Media, preferabil TVR. Să ne aducem aminte de incendierea autobuzelor tovarășului general Diamandescu ! România trebuia să rămână pe orbita URSS, cu care de altfel și semnam un tratat în 1991.

În 1999, când România trecea clar de partea NATO, PDSR , în complicitate cu PRM , a orchestrat o nouă incursiune a minerilor la București. În perioada aceea lucram la NATO și impresia generală a fost că guvernul CDR își primește pedeapsa pentru loialitatea arătată Alianței pe timpul crizei din Kosovo. Oficialii occidentali vedeau mai bine de la Bruxelles cum unii responsabili din MAI trădau, lăsând minerii să se apropie de București. Și miza strategică era și atunci mare. În 1999 am primit MAP-ul, un pas mare spre aderarea la NATO iar în decembrie am primit începerea negocierilor de aderare la UE. Ca să înțelegeți ce au vrut PDSR și PRM să deraieze. Iar schema folosită, aceeași combinație PDSR-MAI- media. Neavând control pe TVR , l-au înlocuit cu presă scrisă, ziarul Adevărul fiind ciomagul principal.

Și în fine, o nouă contra-lovitură s-a încercat pe 10 august 2018, pentru a rezolva definitiv problema rezistenței civice, pro-occidentale. Iar formula folosită, aceeași de 30 de ani încoace, de la incendierea autobuzelor, PSD-MAI. Iar miza a fost, din nou, accelerarea procesului de diluare sau chiar reversare a europenizării României. Pericol pe care-l semnalează și ultimul raport MCV.

Nu am date să spun dacă și în ce măsură am avut amestec rusesc în aceste trei momente. Dar este clar că acele evoluții au fost salutate și de ei. Efortul "idioților utili" de la noi mulțumea și Moscova , pentru că interesul era comun. România nu trebuia lăsată să se apropie prea rapid și prea mult de Occident".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.