Cine vrea să reformeze PSD-ul? Cozmin Gușă, fost consilier al oligarhului Plahotniuc: “Rusia este a doua mea patrie”


Cine vrea să reformeze PSD-ul? Cozmin Gușă, fost consilier al oligarhului Plahotniuc: “Rusia este a doua mea patrie”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Cornel Zainea îl mitraliază pe patronul Realitatea TV, Cozmin Guşă, proaspăt reintrat în PSD. Concret, Zainea îl acuză pe Gușă că ar fi avut legături cu serviciul secret al Federaţiei Ruse.

"PSD are acum și Gușă

Discipolul lui Iulian Vlad (șeful Securității în Comunism) și Virgil Măgureanu (șeful Securității după Comunism).
Secretar general al PSD în timpul lui Năstase.
Fost consilier al oligarhului Vlad Plahotniuc.
Suspect că a avut legături cu serviciul secret al Federației Ruse.
Patron de televiziune de știri.
Cel care a lansat la Moscova, pe cand era liderul PIN, dezbatere privind necesitatea creării unei Internaționale pentru apărarea civilizației ortodoxe.

“Rusia este a doua mea patrie.” - Cozmin Gușă, noua achiziție PSD, partidul care vorbește de 3 ani despre “Statul Paralel”, se arată în postarea deputatului USR.

Gușă a revenit în PSD luni. Anunţul a fost făcut de primarul Sectorului 1 din Capitală, Dan Tudorache, pe pagina sa de Facebook, unde a postat atât actul de adeziune al lui Cozmin Guşă cât şi o fotografie în care apare alături de acesta şi de Paul Stănescu, liderul PSD Olt.

Ulterior, patronul Realității TV, post care și-a pierdut recent licența de emisie, a vorbit despre o schiță de reformare a PSD. Gușă a propus acțiuni pentru perioada următoare care să transforme PSD într-un "partid al românilor buni". "Deci nu doresc nicio funcție de conducere și, cum le-am desenat acolo pe o schița de reformare, toate acțiunile din perioada următoare, dacă și le asumă actualii mei colegi, ar trebui să meargă în transformarea PSD într-un partid al românilor buni", a spus Gușă potrivit ziare.com.

Amintim că Cozmin Gușă a fost secretar general al PSD în perioada 2001- 2003. În iulie 2003 a demisionat din PSD şi, începând cu 2004, s-a înscris în PD, fiind director de campanie pentru fostul preşedinte Traian Băsescu. În februarie 2005, Guşă a părăsit PD şi în luna septembrie a aceluiaşi an a înfiinţat Partidul Iniţiativa Naţională.

Citește și: Realitatea TV se închide. Decizia CNA vine la o zi după ce Cozmin Gușă a anunțat că revine în PSD

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.