UPDATE Rezultatele alegerilor din Republica Moldova: Ion Ceban câștigă Primăria Chișinău


UPDATE Rezultatele alegerilor din Republica Moldova: Ion Ceban câștigă Primăria Chișinău

Candidatul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, în turul doi al alegerilor locale desfăşurate duminică în Republica Moldova, potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), potrivit Agerpres.ro

Datele CEC arată că, în urma procesării proceselor verbale din 263 din totalul celor 307 secţii de votare din Chişinău, Ceban a primit voturile a 53.86% dintre alegători (103.242 voturi), în timp ce candidatul Blocului ACUM (DA şi PAS), Andrei Năstase, a fost susţinut de 46.14% dintre alegători (88.448 voturi).

Prezenţa la vot la alegerile pentru funcţia de primar al Chişinăului a fost de 37,78%. Datele statistice arată că la urne s-au prezentat doar 240.574 din cei peste 636.000 de alegători înscrişi în listele electorale permanente.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.