Tunurile PSD la buget încep să iasă la suprafață. Gaură de peste 10 miliarde de lei, găsită de Guvernul Ludovic Orban


Tunurile PSD la buget încep să iasă la suprafață. Gaură de peste 10 miliarde de lei, găsită de Guvernul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă cu ocazia preluării mandatului de ministru al Tineretului şi Sportului de către Ionuţ Stroe că nu poate spune exact în prezent ce finanțare va aloca ministerului, întrucât "în fiecare zi mai descoperim câte o gaură şi câte o cheltuială care trebuia făcută şi care nu au fost făcute".

Deputatul PNL Florin Roman a punctat problemele care au fost găsite momentan la bugetul țării:

"Încep sa apăra la vedere tunurile PSD la buget!

Gaura de 5 miliarde de lei, reprezentând plăti restante pe PNDL!

Gaura de 5 miliarde de lei, reprezentând plăti amânate la TVA!

Gaura de 3 miliarde de lei reprezentând contravaloarea concediilor medicale neplătite de 6 luni!", a scris deputatul PNL Florin Roman pe Facebook. 

Redăm precizările făcute de premierul Ludovic Orban:

"Referitor la buget, e foarte greu să dau un răspuns, pentru că în fiecare zi mai descoperim câte o gaură şi câte o cheltuială care trebuia făcută şi care nu au fost făcute.

Vă dau aşa trei exemple scurte, rambursări de TVA de peste 5 miliarde neonorate, întârziate faţă de termenul legal, lucrări de PNDL (n.r. Programul naţional de dezvoltare locală), situaţii de lucrări avizate spre decontare de peste 5 miliarde, care datează de luni de zile şi niciun leu în buget pentru decontările respective, concedii medicale neplătite de şase luni de zile de către casa de sănătate. Toate aceste cheltuieli trebuiau efectuate, trebuiau plătite şi nu au fost plătite.

Ca atare, îmi e foarte greu să dau un răspuns, vă spun sincer că vom încerca să alocăm resurse mai importante, fiind vorba de un an olimpic. Acum, vrei, nu vrei, e clar că trebuie să existe o creştere. Dar trebuie să ne gândim şi la mecanisme de implicare a capitalului privat în susţinerea activităţii sportive a federaţiilor şi la sisteme inovative, cred că am putea beneficia şi de bani europeni în proiecte care să fie folositoare sportului".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.