Raluca Turcan, avertisment legat de campania murdară a PSD: "Atenție la propaganda electorală în școli!"


Raluca Turcan, avertisment legat de campania murdară a PSD: "Atenție la propaganda electorală în școli!"

Vicepremierul Raluca Turcan avertizează că PSD face propagandă electorală în școli pentru candidata Vasilica Dăncilă.

"Solicităm inspectorilor școlari, directorilor de școli și cadrelor didactice să respingă orice formă de propagandă electorală în unitățile de învățământ", subliniază Raluca Tucan.

Amintim că jurnalistul Sebastian Oancea dezvăluia pe 15 noiembrie modalitatea prin care PSD face propagandă în instituțiile de învățământ. Concret, PSD a inventat o așa-zisă instituție, „European Survey Center”, și a distribuit unor directori de școli și licee vrâncene o serie de chestionare prin intermediul cărora dascălii sunt întrebați, printre altele, ce părere au despre faptul că PNL vrea să reducă numărul spitalelor regionale. Totodată, aceștia sunt chestionați ce opinie au despre intenția liberalilor de a îngheța salariul minim. Mai mult, PSD își face campanie electorală întrebând în chestionar dacă a fost bună inițiativa partidulul de a mări salariile și pensiile. (citiți AICI materialul complet)

Redăm mesajul Ralucăi Turcan:

"Atenție la propaganda electorală în școli!

Solicităm inspectorilor școlari, directorilor de școli și cadrelor didactice să respingă orice formă de propagandă electorală în unitățile de învățământ.

Ne-a fost semnalat faptul că în unele școli au apărut materiale de propagandă pro-PSD . Astfel, în județul Vrancea, au fost distribuite așa-zise sondaje cu întrebări vădit tendențioase. Hârtiile purtau antetul unei asociații-fantomă și conțineau întrebări referitoare la activitatea Guvernului PNL și a președintelui Klaus Iohannis, iar una făcea trimitere la o realizare a Guvernului Dăncilă.

Spre deosebire de campania deschisă și directă a Președintelui Klaus Iohannis, PSD recurge la manipulări și miniciuni. Reamintim că propaganda electorală este strict interzisă în școli.

Ne dorim o Românie normală, în care școala să rămână strict un spațiu al educației de calitate, nu un canal de propagare a mesajelor politice".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.