Sânge în PSD! Fostul pușcăriaș Adrian Năstase încearcă să oprească MAZILIREA Vioricăi Dăncilă: de vină sunt baronii, consultanții și Dragnea!


Sânge în PSD! Fostul pușcăriaș Adrian Năstase încearcă să oprească MAZILIREA Vioricăi Dăncilă: de vină sunt baronii, consultanții și Dragnea!

Fostul premier și pușcăriaș Adrian Năstase îi ia apărarea Vioricăi Dăncilă după lametabilul eșec înregistrat la alegerile prezidențiale, aruncă întreaga vină pentru prăbușirea PSD în cârca pușcăriașului Liviu Dragnea și sare la beregata baronilor care solicită capul teleormănencei.

Potrivit lui Năstase (aka Bombonel), Viorica Dăncilă ar trebui să rămână la butoanele PSD până la mijlocul lunii februarie, când ar fi indicat ca social-democrații să organizeze un congres.

”S-a încheiat, cu adevărat, epoca Liviu Dragnea pentru PSD. Viorica Dăncilă a încercat, din răsputeri, să arate că a înțeles mesajul alegătorilor transmis la alegerile europarlamentare, a realizat schimbări de mesaj însă, din păcate, ele nu au fost cunoscute de un număr suficient de mare de concetățeni. Se pare ca nici strategia construita de consultanti nu a fost adecvată (...) Se pare că orgoliul unora dintre <baroni> a fost mai puternic…

Cea mai mare greșeală pe care ar putea să o facă PSD acum ar fi să cadă într-un conflict intern menit a reașeza rapid scaunele în jurul mesei. Un congres la PSD în preajma Crăciunului ar fi nociv, deoarece există riscul unui transfer rapid de putere sub impactul emoțiilor, nu al calculului strategic cu argumente raționale și realiste.

După părerea mea, în PSD ar trebui să existe o scurtă perioadă de tranziție, până la un congres extraordinar la mijlocul lunii februarie, în care să fie aleasă o conducere care să fie capabilă să asigure reconstrucția partidului în ciclul politic 2020-2024. Ar fi necesară si evaluarea organizatiilor locale, incremenite in inactiune”, scrie fostul pușcăriaș, pe blog.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.