MĂCEL în PSD! Mihai Tudose și Sorin Grindeanu sunt implicați în război și joacă în tabăra lui Marcel Ciolacu! Dăncilă se ține cu dinții de tron


MĂCEL în PSD! Mihai Tudose și Sorin Grindeanu sunt implicați în război și joacă în tabăra lui Marcel Ciolacu! Dăncilă se ține cu dinții de tron

Potrivit EuropaLiberă.org, ex-premierii Sorin Grindeanu și Mihai Tudose sunt implicați în jocurile pentru supremație în PSD, cei doi jucând în tabăra lui Marcel Ciolacu. Președintele Camerei Deputaților este presat să își anunțe intenția de a prelua șefia partidului, mai mulți lideri de organizații cerându-i acest lucru.

Mai mulți șefi de organizații au fost convocați de Marcel Ciolacu în această seară la o întâlnire informală în care se va stabili strategia pentru Comitetul Executiv, convocat marți de Viorica Dăncilă. Președintele Camerei Deputaților vrea să vadă pe câte voturi se poate baza în ședința decisivă privind înlăturarea Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD.

Liderii de organizații îi cer lui Ciolacu să-și asume conducerea partidului și să renunțe la atitudinea diplomată avută în timpul campaniei electorale. Printre șefii de organizații care îl susțin pe Ciolacu se numără Paul Stănescu, Claudiu Manda, Radu Moldovan, Dragoș Benea, Ionel Arsene, dar și Olguța Vasilescu, șefa campaniei prezidențiale. Alți lideri cu notorietate precum Marian Oprișan și Dumitru Buzatu nu au ieșit până acum cu poziții tranșante, dar și ei își doresc schimbarea Vioricăi Dăncilă.

Sorin Grindeanu și Ionel Arsene s-au întâlnit după prânz cu Marcel Ciolacu, chiar în biroul acestuia din Parlament.

„Mâine trebuie să ieșim din CEX cu decizia luată, iar Dăncilă să nu mai fie președinte PSD", este opinia unui lider de organizația apropiat de Marcel Ciolacu.

O variantă de lucru în tabăra Ciolacu-Stănescu o reprezintă retragerea forțată a Vioricăi Dăncilă din fruntea partidului și preluarea funcției de președinte interimar de către Marcel Ciolacu. Acest lucru se poate decide mâine prin vot în Comitetul Executiv. În acest caz, Ciolacu a spus că se poate amâna Congresul până în luna februarie, iar conducerea partidului să fie una colectivă.

În viitoare structure de conducere s-ar putea regăsi nume precum Gabriela Firea, Niculae Bădălău, Paul Stănescu, Dragoș Benea sau Claudiu Manda.

Dacă Viorica Dăncilă refuză să-și depună mandatul, se poate ajunge la organizarea rapidă a unui Congres pentru șefia PSD.

Marcel Ciolacu le-a spus colegilor de partid că este decis să-și asume funcția de președinte PSD, dar înainte de a face anunțul oficial trebuie să fie sigur că are de partea sa o majoritate în partid. În urmă cu o lună, Ciolacu a adunat în biroul său din Parlament aproape 30 de șefi de organizații, la discuții vorbindu-se despre o înțelegere care urmează să îi fie propusă Vioricăi Dăncilă după prezidențiale pentru a renunța la funcția deținută.

Citiți mai multe AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.