Ciolacu pregătește moțiunea împotriva Guvernului Orban pentru a fi demis "după sărbători"

Ciolacu pregătește moțiunea împotriva Guvernului Orban pentru a fi demis "după sărbători"

Noul președinte al PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat miercuri dacă ar fi oportună pentru PSD, în vederea alegerilor de anul viitor, revenirea la Palatul Victoria.

CITIȚI ȘI: Dăncilă, Ciolacu și Bădălău au prins tupeu: PSD va prelua guvernarea din februarie!

Astfel, Ciolacu a replicat că Opoziția, în care PSD se află în prezent, are dreptul de a depune o moțiune de cenzură în fiecare sesiune.

"Haideţi să depăşim negaţia. În acest moment, PSD este în Opoziţie. La Palatul Victoria este un Guvern care reprezintă o formaţiune politică cu adevărat minoritară în Parlament. Opoziţia are drepturi să depună o moţiune în fiecare sesune, lucru care a fost făcut şi de fosta Opoziţie", a declarat Ciolacu.

Mai mult, Ciolacu a completat că PSD va depune categoric o moțiune, dar premierul Ludovic Orban "să stea liniştit, încă nu sunt probleme ca dânsul să fie demis printr-o moţiune până după sărbători".

"Este o decizie care se ia în grupurile parlamentare, într-un for mai larg. Categoric că vom depune o moţiune de cenzură. N-am dori să picăm în aceeaşi patimă a fostei opoziţii de a depune moţiune de cenzură de dragul de a depune moţiuni. Domnul Orban să stea liniştit, încă nu sunt probleme ca dânsul să fie demis printr-o moţiune până după sărbători", a mai afirmat Marcel Ciolacu.

De altfel, baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, membru al conducerii interimare a PSD, spunea pe 11 noiembrie că partidul său va prelua guvernarea din februarie. 

"În momentul asta, cu o echipa de colegi pregătim moțiunea din februarie și din februarie eu sunt convins că PSD va prelua guvernarea și vom avea o guvernare în continuare pentru oameni”, a menționat luni Bădălău.