Ludovic Orban intervine peste Cătălin Predoiu: "Avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu se află la măsuri urgente"!


Ludovic Orban intervine peste Cătălin Predoiu: "Avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu se află la măsuri urgente"!

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut precizări joi, la începutul ședinței de Guvern, referitor la controversatele declarații ale ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, în legătură cu recursul compensatoriu. 

Astfel, premierul a oferit asigurări că se va găsi "cea mai bună soluție pentru a genera abrogarea prevederilor din recursul compensatoriu care au pus în pericol viața, integritatea fizică, bunurile personale, ale cetățenilor români prin eliberarea înainte de termen a unor condamnați".

Mai mult, Ludovic Orban a atras atenția că avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu se află la măsuri urgente în programul PNL de guvernare. 

Redăm declarația premierului:

"Am văzut anumire preluări în presă legate de declarațiile colegului nostru și aș vrea să spulber orice fel de îndoială privind programul de guvernare al PNL în domeniul Justiției referitor la recursul compensatoriu. 

Între obiectivele specifice se numără revizuirea legislației privind regimul eliberărilor condiționate, respectiv recursul compensatoriu și întărirea capacității instituțiilor de ordine și de siguranță publică pentru prevenirea și combaterea infracționalității. De asemenea, la măsuri urgente se află avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu și consolidarea serviciului de probațiune pentru monitorizarea condamnaților eliberați condiționat.

Am spus aceste lucruri pentru că am văzut că sunt anumite interpretări. Vom găsi cea mai bună soluție pentru a genera abrogarea prevederilor din recursul compensatoriu care au pus în pericol viața, integritatea fizică, bunurile personale, ale cetățenilor români prin eliberarea înainte de termen a unor condamnați, în special a celor care au comis infracțiuni grave, astfel încât să nu mai pericliteze viața și siguranța cetățenilor".

Amintim că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că "o abrogare abruptă a recursului compensatoriu va duce la condamnări de la CEDO, dacă nu e însoțită de măsuri privind îmbunătățirea condițiilor din penitenciare"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.