Nebunia Gabrielei Firea. Oamenii îngheață în spitale și apartamente, Primăria aprinde luminițe și inaugurează paranghelii de milioane de euro


Nebunia Gabrielei Firea. Oamenii îngheață în spitale și apartamente, Primăria aprinde luminițe și inaugurează paranghelii de milioane de euro

Situația celui mai mare spital al Capitalei - Spitalul Fundeni -  care a rămas fără apă caldă și căldură agită presa și rețelele de socializare, stârnind revolta cetățenilor care și așa suferă de frig în case într-o capitală dezastruos administrată de Gabriela Firea și uriașul aparat al Primăriei. Reamintim că, anul acesta, edilul PSD a decis să aloce nu mai puțin de 5,7 milioane de lei pentru o singură paranghelie: Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Alte 2,5 milioane de euro au fost cheltuite pe luminițele care împodobesc orașul cel mai poluat și mai aglomerat în materie de trafic al Europei. Luminițele au fost aprinse, joi seară, pe fondul necazului în care se găsesc cele trei unități sanitare de la Fundeni: Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

Risipa de acum se înscrie în șirul interminabil al revoltătoarelor cheltuieli nesăbuite efectuate de Primărie care, în loc să investească în infrastructura orașului, alege să risipească banii bucureștilor pe târguri, concerte și alte evenimente culturale de calitate îndoielnică. Anul trecut, de exemplu, Primăria a alocat pentru același târg de Crăciun nu mai puțin de 6,3 milioane de lei, edilul Gabriela Firea anunțând apoi că instituția pe care o conduce este falimentară.

CITEȘTE ȘI: Gerul ar putea lăsa fără căldură peste 100.000 de apartamente în București. „Daca depindeți exclusiv de RADET, căutați o solutie pentru a evacua locuința”

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu descrie în detaliu, pe pagina sa de Facebook, calamitatea provocată de proasta gestionare a orașului, în condițiile în care Primăria beneficiază de un buget uriaș:

„După cele două spitale de copii, a venit rândul a peste 1.000 de pacienți și sute de cadre medicale de la Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu să sufere din cauza incompetenței Gabrielei Firea.

Este îngreunată activitatea medicală, igienizarea pacienților devine un coșmar, iar riscul infecțiilor respiratorii și de alt tip crește îngrozitor de mult.

La ce bun luminițe afară dacă zeci de mii de oameni sunt în frig?

La ce bun târguri de Crăciun de milioane când în același timp își bat joc de sănătatea și de demnitatea oamenilor?

Cum are curajul să cheltuiască iarăși sume exorbitante pe luminițe (cu aproape 2 milioane de lei mai mult decât anul trecut) și pe târgul de Crăciun (1,2 milioane de euro), când administrația Firea pierde 176 de milioane de euro, fonduri nerambursabile destinate exclusiv termoficării bucureștene?

Zeci de saloane rămân în frig!!! Terapia Intensivă este încălzită cu aparate de aer condiționat de uz casnic… rezervoare de bacterii și alte mizerii.
Riscăm sănătatea și viața oamenilor, dar Gabrielei Firea îi arde iarăși de paranghelii. De circ la partid și paranghelii plătite din banii noștri.

Mai departe, în termoficare, riscăm să pierdem și mai multe fonduri, în următorul cadru financiar european (2021-2027), dacă nu vom avea o strategie energetică a Capitalei așa cum trebuie, pe următorii 30 de ani, cel puțin.

Până una-alta, avem nevoie de o analiză tehnică reală, nu de declarații populiste că „nu vor mai fi probleme”, când realitatea este complet alta, care să ne arate, concret, care sunt punctele slabe din rețeaua de termoficare, cu risc maxim de avarie în această iarnă. Acestea trebuie monitorizate și asupra lor trebuie intervenit preventiv, dacă mai este posibil acest lucru.
În caz contrar, să știm că avem echipe zonale de intervenție, 24 din 24, care pot remedia avariile în regim de urgență.

Apoi, pentru a găsi soluțiile potrivite pe termen mediu și lung, avem nevoie de voință politică și de expertiză în domeniu, adică de oameni competenți și cu bună-credință. Informarea și implicarea chiar a instituțiilor financiare internaționale (Banca Mondială, BEI, BERD) într-o echipă de lucru comună este esențială. Numai așa ne putem asigura că punem la punct o adevărată Strategie energetică pentru București și zona metropolitană.

Criza RADET nu este decât o parte din falimentul total pe care primarul general Gabriela Firea l-a creat cu fiecare zi pe care a petrecut-o la conducerea Capitalei. Incompetență, Circ și Paranghelii… totul transformându-se iarna în Frig și Mizerie. Din ce în ce mai des.”

Jurnalistul Mircea Marian scrie și el că, din cauza restricțiilor de trafic provocate de târg, timpul petrecut seara în trafic practic s-a dublat sau chiar triplat: „Ce bucurie cu târgul de Crăciun al doamnei Firea: a închis traficul în zonă, așa că, în loc să fac 30 de minute până acasă, am circulat 75 de minute, bară la bară. Poliția rutieră păzea piața, în care oricum nu se putea intra, fiindcă erau bariere de beton, sau vorbea la telefon, siktirită.

Nici o bucurie nu e mai mare în orașul ăsta ca perioada sărbătorilor: rețeaua Radet cade și te lasă fără apă caldă și căldură, traficul e în haos și, pentru a rezolva situația, madama mai închide și câteva puncte esențiale de tranzit, prin oraș.

Da ce frumos o să fie luminat orașul, cu 12 milioane de lei.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.