Raed Arafat, despre civilii care transportau victimele de la Colectiv: "Normal! Relevanța filmului este aproape zero!". Atacul șefului DSU către Cioloș și Clotilde Armand


Raed Arafat, despre civilii care transportau victimele de la Colectiv: "Normal! Relevanța filmului este aproape zero!". Atacul șefului DSU către Cioloș și Clotilde Armand

Șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit joi despre filmul intervenției din seara incendiului din clubul Coletiv, publicat de Libertatea în urmă cu mai bine de o lună. 

Astfel, Arafat a rămas la ideea că a procedat corect neoferind explicații, întrucât era campanie electorală, iar el "începea să fie o minge de ping-pong între cei care sunt participanți în campanie", invocând următorii politicieni: Clotilde Armand și Dacian Cioloș.

De asemenea, Raed Arafat a spus că raportat la întreaga intervenție din seara tragediei de la Colectiv filmul prezentat de Libertatea are o relevanță aproape zero din punct de vedere tehnic.

CONSULTAȚI ȘI: Colectiv, imagini horror ascunse timp de patru ani. Unul dintre șefii ISU cedează nervos și înjură morții: „Lasă-i în p**a mea!”

Moise Guran: De ce nu ați putut vorbi în campania electorală? 

Raed Arafat: Nu că nu am putut. E o diferență între nu am putut și nu am vrut. Eu n-am vrut pentru că am simțit că toată chestia asta s-a făcut într-un moment care era total ciudat. Adică apare caseta, care este de 4 ani, la câteva zile de comemorarea Colectiv și automat intră direct în campania electorală. Acest film, intenția celui care l-a lansat, era să crească emoțiile. Creșterea emoțiilor la nivelul populației se face manipulând anumite chestii și arătând niște lucruri care populația la un moment nu le înțelege și începe să reacționeze. Reacția deja s-a produs. Venea comemorarea. Până la comemorare nici nu puteai să vorbești pentru că toată lumea comenta, desemnau deja vinovații. (...)

Au fost unii politicieni care au început să ceară demisia lui Arafat. Asta înseamnă că doctorul Arafat începea să fie o minge de ping-pong între cei care sunt participanți în campanie, nu neapărat la nivel de vârf. Nu vorbesc în niciun caz de președinte sau de cei care au fost candidați. Îmi aduc aminte de domnul Cioloș, de doamna Clotilde Armand. Au ieșit să zică "Arafat, demisie pentru filmul respectiv", dar nici măcar să aștepte măcar o secundă să afle despre ce este vorba. Au judecat niște imagini extrem de emoționale, le-au judecat emoțional, când acest lucru te aștepți la el de la oameni simpli să le judece emoțional, dar la nivelul respectiv imaginile trebuie judecate cu capul. (...)

A fost o situație care s-a creat artificial. Mie nu-mi vine să cred că acest film a apărut ieri și, gata, l-am arătat astăzi. Undeva a fost ținut filmul, cineva l-a avut și a hotărât că "acum e momentul să-l scot'. De ce a hotărât că "acum trebuie să-l scot"? Până nu vom ști cine a avut filmul, niciodată nu vom ști răspunsul. 

Raed Arafat: Din punctul de vedere cel puțin tehnic relevanța filmului este aproape zero. Din punctul de vedere al intervenției. Este foarte normal ceea ce s-a întâmplat acolo. Dacă crede cineva că cu acest film a ieșit cu ideea că intervența a fost greșită, acest cineva a făcut-o pentru că nu înțelege intervențiile. 

Moise Guran: Vedem civili transportând oameni răniți și morți. 

Raed Arafat: Normal. Foarte normal. Toți experții care au comentat, un israelian, un fancez și un britanic, toți zic că este normal.

Urmăriți înregistrarea video cu emisiunea:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.