Capo dei capi: deputatul Mitralieră implicat într-o rețea cu italieni penali. Rădulescu ar avea conexiuni și cu o organizație mafiotă notorie din Italia


Capo dei capi: deputatul Mitralieră implicat într-o rețea cu italieni penali. Rădulescu ar avea conexiuni și cu o organizație mafiotă notorie din Italia

Newsweek România prezintă o investigație potrivit căreia, de-a lungul timpului, deputatul "Mitralieră", pesedistul Cătălin Rădulescu, împreună cu fratele, sora și soția sa au devenit asociați în mai multe firme cu italieni dubioși care au ajuns în ziarele din Peninsulă ca penali: acuzați, arestați sau condamnați.

Multe dintre inițiativele româno-italiene în care apare familia Rădulescu au murit în fașă, dar în câteva situații acestea au dat roade, ducând la semnarea unor contracte cu instituții publice, de exemplu, Regia Autonomă pentru Tehnologii Nucleare cu sediul în Pitești, fieful lui Rădulescu.

Regia a semnat un contract de 500.000 de euro pe an cu un penal de-al lui Rădulescu, aceasta la opt zile după ce firma italianului a fost înființată. La rețeaua italienilor a fost conectat un alt politician român notoriu, fost ministru al Sănătății, administrator fiind proaspătul șef demis al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Întâmplător sau nu, tot de domeniul sănătății se leagă un alt mare proiect al unuia dintre italienii apropiați de Rădulescui: crearea unui sistem privat de urgență, concurent al SMURD.

Deputatul PSD recunoaște că și el este interesat de această afacere, negociind cu „un prinț“ ce deține un astfel de sistem în Italia. Gruparea lui Rădulescu are conexiuni și cu o grupare de italieni asociați cu temuta ‘Ndrangheta, organizație mafiotă considerată astăzi ca fiind cea mai extinsă și periculoasă dintre organizațiile criminale din Italia.

Deputatul PSD, însă, a negat orice fel de legătură cu aceștia din urmă.

Printre italienii cu care Rădulescu s-a asociat în afaceri dubioase menționăm pe: Amedeo Mancuso, Antonio Rafia și Carmello Grassia.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.