VIDEO Final de CEx tensionat în PSD. Bădălău și deputatul Mitralieră, maziliți. Ciolacu: "Vreau să aduc înapoi în partid oamenii excluşi"


VIDEO Final de CEx tensionat în PSD. Bădălău și deputatul Mitralieră, maziliți. Ciolacu: "Vreau să aduc înapoi în partid oamenii excluşi"

UPDATE 3

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a ținut o conferință de presă la finalul CEx-ului. Acesta a spus că partidul a plătit la urne pentru recursul compensatoriu: "Am plătit electoral pentru recursul compensatoriu. Congresul va avea loc pe data de 29 februarie. Va fi un Congres transparent şi corect".

Întrebat de un jurnalist dacă va candida la Congres, Marcel Ciolacu a spus că: "Mandatul meu este de a organiza un Congres corect şi transparent. O să iau şi hotărâri în ceea ce mă priveşte".

Ulterior, Ciolacu a fost întrebat de ce nu a fost de acord să-l suspende din partid pe Niculae Bădălău. Acesta a spus că: "S-a votat o sancţiune. Nu mai face parte din niciun for de conducere la nivel central. Organizaţia de la Giurgiu va discuta şi va lua o decizie. PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declaraţie" .

Un alt jurnalist a chestionat dacă este suficient acest lucru. Ciolacu a răspuns: "Nu, dar deciziile la nivel locale se iau în organizaţii. Eu nu sunt tătucul acestui partid. Cât timp voi fi eu preşedinte interimar, nu va fi exclus nimeni din partid. Vreau să aduc înapoi în partid oamenii excluşi în ultimii ani". Astfel, Ciolacu vrea să-i readucă în PSD pe Marian Neacşu, Sorin Grindeanu, Adrian Ţuţuianu. Întrebat dacă vrea să-l readucă și pe Mihai Tudose înapoi, Ciolacu a transmis că Tudose nu se află printre cei care au fost excluși din PSD. 

Vezi video mai jos:


UPDATE 2

Digi24 informează că Niculae Bădălău a fost oficial exclus din conducerea PSD. Astfel, locul lui Bădălău în fruntea CJ Giurgiu va fi luat de Marian Mina, finul său.

UPDATE 1

Comitetul Executiv Naţional al PSD a stabilit, în şedinţa de miercuri, 4 decembrie, data Congresului ordinar în care va fi aleasă noua conducere a partidului. Congresul a fost stabilit pentru data de 29 februarie.

Totodată, surse politice au declarat pentru g4media.ro că PSD a acumulat datorii de aproximativ 15 milioane de euro, iar în ședința Comitetului Executiv al partidului de miercuri s-a discutat să fie făcut un audit financiar. După realizarea auditului, PSD va decide ce măsuri ia în privința acestor datorii, unele fiind recente, din campania electorală, însă unele acumulate în timp, au precizat aceleași surse.

Mai mult, Cătălin Rădulescu nu se va mai ocupa de relația cu sindicatele, atribuțiile sale vor fi preluate de fostul ministru al Muncii Marius Budăi.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Comitetul Executiv al PSD  se reuneşte, miercuri, la ora 15:00, în prima şedinţă după ce Marcel Ciolacu a preluat conducerea interimară a partidului. Social-democraţii vor discuta chestiuni organizatorice pentru congresul din februarie. De asemenea, vor fi analizate declaraţiile lui Nicolae Bădălău referitoare la diaspora. Potrivit unor surse politice, Bădălău ar putea renunţa la şefia organizaţiei Giurgiu.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a declarat înainte de a intra la ședință că nu regretă altercația cu un protestatar de 1 Decembrie, căruia i s-a adresat cu apelativul „tembelule” și spune că își menține afirmația, pentru că de ani de zile fac eforturi extraordinare să organizeze Ziua Națională și „vine unul și rage acolo”. Buzatu consideră că nici Niculae  Bădălău nu trebuie sancționat de partid pentru afirmația jignitoare la adresa diasporei.

Întrebat despre altercația pe care a avut-o de 1 Decembrie cu un protestatar, Dumitru Buzatu a replicat: „Mențin afirmația. De ani de zile fac eforturi extraordinare să organizăm Ziua Națională, să cinstim pe cei care au luptat pentru națiunea română (…) și vine unul și rage acolo”.

„Am învățat destul, doar îmi spun părerea. Eu nu regret nimic, a mai spus Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a declarat că „lumea e foarte revoltată când un om derapează din PSD, dar când în mod constant sunt înjurați, izolați cei din PSD, atunci nu e”.

„Eu n-am dat nicio declarație gen diaspora”, a mai precizat Dumitru Buzatu.

Despre Niculae Bădălău, care a făcut o declarație jignitoare la adresa diasporei, Buzatu a spus că acesta și-a cerut scuze și este suficient acest lucru.

„Și-a cerut scuze. Și atunci ce să mai facem? (…) Cred că are tăria să-și asume această chestiune. Să sară cu capul în jos în Siret? Ce să mai facă? Să-l băgăm la pușcărie”, a afirmat Dumitru Buzatu.

Între timp, Niculae Bădălău și-a cerut scuze pentru cuvintele jignitoare la adresa diasporei.

"Îmi cer scuze tuturor românilor plecaţi în străinătate la muncă, familiilor lor. Regret contextul şi formularea total nefericite. Eu nu gândesc aşa. Îi preţuiesc pe toţi românii. Accept decizia colegilor din CEX".

Potrivit adevărul.roNiculae Bădălău ar putea demisiona din fruntea filialei Giurgiu. În locul său va fi numit Marian Mina, finul său şi preşedinte al CJ Giurgiu. Potrivit aceleiași surse, Cătălin Rădulescu şi Codrin Ştefănescu, vor fi traşi pe linie moartă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.