Raluca Turcan face marele anunț: "Am luat decizia ca PNL să susțină anularea pensiilor speciale"!


Raluca Turcan face marele anunț: "Am luat decizia ca PNL să susțină anularea pensiilor speciale"!

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat luni că PNL va anula pensiile speciale "cu excepția pensiilor militarilor și magistraților care deja au o decizie a CCR".

"Am luat decizia ca PNL să susțină anularea pensiilor speciale, cu excepția pensiilor militarilor și magistraților care deja au o decizie a CCR. În felul acesta se elimină o inechitate crasă în sistem. Sunt aproape 9 miliarde de euro pe an care sunt cheltuite de statul român cu pensiile speciale. Și dorim ca în paralel cu anularea unor privilegii care sunt date pe criterii discriminatorii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechitățile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare în calcularea pensiilor a principiului contributivității. O țară întreagă așteaptă ca pensiile să fie calculate pe principiul contributivității", a declarat Raluca Turcan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.