FOTO Donald Trump, gest istoric la 30 de ani de la Revoluția Română. Președintele SUA a trimis o placă dedicată în memoria eternă a eroilor care au luptat pentru libertate


FOTO Donald Trump, gest istoric la 30 de ani de la Revoluția Română. Președintele SUA a trimis o placă dedicată în memoria eternă a eroilor care au luptat pentru libertate

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a făcut un gest istoric la 30 de ani de la Revoluția Română din 1989. 

Conform publicației Opinia TimișoareiDonald Trump a dăruit Timișoarei o placă de bronz în cinstea eroilor care s-au sacrificat pentru libertate. Placa de bronz va fi dezvelită, în data de 20 decembrie, în prezența ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman. Placa va fi amplasată pe clădirea Garnizoanei care va adăposti viitorul Muzeu al Revoluției.

Mesajul gravat pe placa memorială: "Această placă este dedicată în memoria eternă a eroilor din Timişoara şi martirilor care au pierit în urma cu treizeci de ani, luptând pentru libertate, democraţie şi drepturile omului, în Decembrie 1989.

Domnul să-i binecuvânteze pe aceştia şi pe poporul român.

Donald J. Trump

Președintele Statelor Unite ale Americii".

Redăm foto cu placa memorială:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.