Regizorul-stângist Michael Moore și actorul Robert de Niro, IDIOȚII UTILI ai regimului criminal din Iran! Ce filme au în cap


  • ACP
  • Jan 11, 2020 18:15
  • 4181
Regizorul-stângist Michael Moore și actorul Robert de Niro, IDIOȚII UTILI ai regimului criminal din Iran! Ce filme au în cap

La puțin timp după executarea sumbrului general al Gărzii Republicane Iraniene, Qassem Soleimani, de către armata americană, la ordinul președintelui Trump, cunoscutul activist de stânga, regizorul Michael Moore, a postat pe Twitter un text halucinant, în care descrie apelul său către ayatollahul Khamenei al Iranului, ca urmare a execuției.

”Doar ce i-am trimis Ayatollahului Iranului un apel personal, cerându-i să nu răspundă asasinării săvârșite de noi a Generalului său de top cu nici un fel de violență, lăsându-mă pe mine și pe milioane de americani să rezolvăm asta pe cale pașnică” este textul exact al mesajului.

Înainte de asta, pe 3 ianuarie, Moore postase alt mesaj împotriva deciziei președintelui Trump și al acțiunii armatei americane, la fel de aiuritor – ”Îl cunoașteți pe acest om (pe Soleimani)? Știați că acesta a fost inamicul nostru? Ce? Nu ați auzit niciodată de el? Până la sfârșitul zilei veți fi dresați să îl urâți. Vă veți bucura că Trump a ordonat asasinarea lui. Veți face cum vi s-a spus. Pregătiți-vă să vă trimiteți fii și fiicele la război!” – mai multe detalii AICI.

Evident, propaganda iraniană a preluat mesajele lui Michael Moore și le-a redat pe site-urile interne cât și în presa externă, pentru un anumit public dispus să accepte minciuna absolută. Public care nu primește informațiile ori nu e interesat de ele, sau care nu le reține ori înțelege.

Iranienii știu bine că toate aceste incidente vin după câteva luni de demonstrații, începute în vară, împotriva regimului criminal condus de la Teheran, demonstrații reprimate în cel mai odios stil al totalitarismului islamic, cu uciderea multor demonstranți, cu arestări urmate de condamnări grele. E drept, lucrurile acestea se mai întâmplă în Iran și fără ca oamenii să se facă vinovați de ceva, orice, săvârșit împotriva regimului, așadar ce s-a întâmplat după proteste nu i-a mai surprins deloc pe iranieni. Cât privește felul în care acționează regimul în afara țării, se știu destul de multe din vara aceasta, când iranienii au atacat navele care tranzitau prin Golful Oman, au sechestrat fără motiv o navă britanică și au declanșat atacuri asupra unor aeroporturi, rafinării si conducte magistrale din Arabia Saudita, și asta încă din vara anului trecut. Apoi au urmat demonstrațiile din Liban și Irak împotriva influenței iraniene, urmate iar de crime săvârșite împotriva protestatarilor irakieni de trupele speciale iraniene, totul preluat de marile agenții internaționale de presa. În final, măcar atacarea ambasadei americane ori uciderea unor americani de către oamenii ayatollahilor iranieni ar fi trebuit să rezoneze cumva în mintea activistului Moore. Dar toate acestea nu au însemnat absolut nimic pentru Moore, care scrie pe Twitter următoarele: ”Iran nu ne-a atacat niciodată țara, nu a bombardat ori aruncat nimic în aer în țara noastră, nu a ucis americani pe pământul nostru, nu a încercat niciodată să ne distrugă, având în vedere ce i-am făcut”.

Textele regizorului, chiar rupte total de realitate cum sunt, au picat în cel mai potrivit moment pentru ayatollahii din Teheran, făcând astfel un serviciu fantastic mașinăriei de propagandă a regimului criminal pe care-l conduc cu mână de fier – mai multe detalii AICI

Nici după ce s-a lămurit că avionul ucrainean doborât în Iran fusese lovit de o rachetă trasa de antiaeriana iraniană, Moore nu a retras nimic din cele împroșcate și nu a avut nimic de spus împotriva ayatollahilor, cei uciși fiind, în mare parte, canadieni și iranieni care nu intră în atenția lui, de vreme ce nu sunt americani.

Și Robert de Niro a ales să îl critice pe Trump pentru exterminarea teroristului Qassem Soleimani, scriind pe Twitter, desupra unei imagini cu mulțimea înghesuită la deja celebra procesiune: ”Acestea sunt funeraliile lui Suleimani în Ahvaz, Iran. Trump, nu ai idee ce ai făcut!”

Propaganda iraniană nu a pierdut prilejul de a scoate tot ce se poate din apelurile lui Moore, răspunzându-i acestuia, lui Robert de Niro și ”națiunii americane” (exact în ordinea aceasta!), pe 10 ianuarie, într-o scrisoare deschisă din partea Iranului, în care sunt înșirate iar aiurelile ayatollahilor, dar tot fără vreo mențiune, cât de mică, privitoare la distrugerea avionului civil în care au murit 176 de nevinovați.

În schimb, se spune că Iranul a acționat conform cererii lansate de Moore cu câteva zile înainte, distingând între Trump cu întreaga administrație condusă de el și ”nobila națiune a Americii”, ceea ce e absolut imposibil de interpretat de o persoană cu intelect cât de cât normal - mai multe detalii AICI

Nassim Nicholas Taleb e autorul expresiei ”Intelectual yet idiot”, care se aplică perfect în cazul de față, lui Moore și lui De Niro, dar aici nu poate fi vorba doar de intelect distorsionat ci și de o maximă ticăloșie, care face posibilă alinierea unor răsfățați în fața unuia dintre cele mai criminale regimuri politice ale vremurilor noastre.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.