Rareș Bogdan avertizează PNL: "Trebuie să venim cu teme pe care să le impunem în spaţiul public!"


Rareș Bogdan avertizează PNL: "Trebuie să venim cu teme pe care să le impunem în spaţiul public!"

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a tras un semnal de alarmă duminică seară, la Digi24, subliniind că PSD ocupă agenda de discuții a opiniei publice prin tot felul de fumigene prin care atacă Guvernul Orban. Astfel, Rareș Bogdan a precizat că PNL trebuie să înceapă să fie formațiunea care impune temele de discuție pe agenda opiniei publice. 

"Colega mea Raluca Turcan a fost extrem de clară, premierul a fost extrem de clar, preşedintele la fel de clar.

Au vorbit despre o opţiune.

Raluca Turcan a spus de cinci ori opţional. Nimeni nu îi obligă pe români să iasă la 70 de ani la pensie.

Este exploatare a unei afirmaţii făcute, o trunchiere şi o încercare de creare a unor emoţii în rândul pensionarilor.

I-am rugat pe colegii mei, o să îi rog şi în Biroul Permanent, să ieşim şi să discutăm. Noi trebuie să generăm teme.

Dacă nu ieşim de pe tărâmul pensii, salarii bugetari vom sta într-o logică unde Marius Budăi şi Olguţa Vasilescu vor încerca să ne torpileze, dar noi suntem cei care trebuie să generăm temele.

Trebuie să venim cu teme pe care să le impunem în spaţiul public.

Cu tot respectul pentru pensionari, îi asigur că PNL nu a venit la putere să taie pensii sau salarii", a spus liberalul.

Totodată, Rareș Bogdan a mai precizat că PNL a trebuit să înghită niște "broaște râioase" pentru a putea guverna. Declarația vine în contextul în care guvernarea liberală a primit în noiembrie votul de învestitură al celor din ALDE, care au fost partenerii PSD din 2016 până în 2019, dar și în legătură cu adeziunea la PNL a fondatorilor Pro România, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu.

"Am înţeles că interesul acestei ţări este să oferim un guvern, să schimbăm Guvernul Dăncilă, şi atunci am înghiţit nişte broaşte râioase. Să ştiţi că nu le-am înghiţit cu mare plăcere şi nici nu stăm lângă aceste broaşte râioase cu mare plăcere, dar stăm pentru că asta e politica. Nu avem decât 96 de parlamentari şi avem nevoie de 233 de voturi. Asta nu înseamnă că ne pupăm pe gură cu ei şi nici că suntem de acord sau că uităm ce au făcut în ultimii trei ani de zile. Deci pentru fiecare măsură pe care vrem să o luăm trebuie să negociem cu aceste partiduleţe, partide sau grupări politice create în Parlament, ad hoc. Nu e foarte simplu, să ştiţi", a mai precizat liberalul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.