Rareș Bogdan dinamitează PSD. Câți primari vor pierde pesediștii dacă vor fi două tururi de scrutin


Rareș Bogdan dinamitează PSD. Câți primari vor pierde pesediștii dacă vor fi două tururi de scrutin

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Guvernul își va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

CITIȚI ȘI: Alegerea primarilor în două tururi. Guvernul Orban a anunțat măsura care pune baronii pesediști pe jar

Pe această temă, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a reflectat la Digi24 cât de puternică este lovitura dată de Guvernul Orban împotriva PSD. Concret, liberalul a precizat că potrivit estimărilor, PSD va pierde peste o mie de primari în cazul în care alegerea primarilor va fi în două tururi de scrutin.

"Pe simulările făcute de noi, singura problemă pe care o avem este cu partenerul nostru de guvernare, UDMR, care ar pierde undeva la 50 de primari, dar și lucrul acesta poate fi discutat. 

În cazul nostru, de la 1082 am urca la un număr aflat între 1500 și 1800 de primari. 

Iar în cazul PSD, de la 1700 s-ar prăbuși la aproximativ 500 de primari, deci ar pierde peste o mie de primari", a spus Rareș Bogdan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.