S-a speriat Bombonel! Chinuit de amintiri, pușcăriașul Adrian Năstase face spume când aude de alegeri în două tururi


S-a speriat Bombonel! Chinuit de amintiri, pușcăriașul Adrian Năstase face spume când aude de alegeri în două tururi

Fostul pușcăriaș de drept comun Adrian Năstase se văicărește, pe blog, amintindu-și cum a pierdut alegerile prezidențiale, în 2004, (organizate ca și acum, în două tururi), motiv pentru care acuză Guvernul Orban – care a anunțat că își va asuma răspunderea în chestiunea alegerii primarilor în două tururi de scrutin – că ar intenționa să impună... ”tranzacționismul” politic.

Ca să fie și mai caraghios, Năstase îl citează pe putinistoidul Răzvan Theodorescu, cel care mințea cu TVR în timp ce studenții erau călcați pe cap la propriu de mineri și securiști.

Iată ce debitează Adrian Năstase, înspăimântat că alegerile locale în două tururi ar putea decima PSD:

”Evident că sunt subiectiv. Alegerile prezidentiale sunt un exemplu de cum functionează alegerile in două tururi. In 2004, după primul tur, as fi câstigat, de departe, alegerile. In turul doi, Băsescu a negociat voturile lui Vadim, supărat acesta că eu am refuzat să-l sprijin pentru a fi ales presedinte al Senatului.

Tranzactionismul este, asa cum a arătat in mai multe cărti ale sale academicianul Răzvan Theodorescu, o trasătură veche a poporului român.

Intrebarea este dacă vrem să continuăm pe acest drum”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.