Premierul Marii Britanii s-a săturat de autocratul Putin: "Nu va exista o normalizare a relației până când Rusia nu pune capăt activității destabilizatoare"


Premierul Marii Britanii s-a săturat de autocratul Putin: "Nu va exista o normalizare a relației până când Rusia nu pune capăt activității destabilizatoare"

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat pe autocratul rus Vladimir Putin să înceteze ”activitatea destabilizatoare” a Rusiei, în timpul unei întâlniri bilaterale pe care cei doi au avut-o pe marginea conferinţei internaţionale privind Libia ce are loc duminică la Berlin, informează Agerpres.

Nu va exista „nicio normalizare a relaţiei noastre bilaterale cât timp Rusia nu pune capăt activităţii destabilizatoare care ameninţă Marea Britanie şi aliaţii noştri şi subminează siguranţa cetăţenilor noştri şi securitatea noastră colectivă”, i-a transmis Johnson liderului rus.

De asemenea, premierul britanic a reiterat poziţia ţării sale cu privire la atacul de la Salisbury din 2018, când un fost agent dublu rus, Serghei Skripal, şi fiica sa, Iulia, au fost otrăviţi cu o armă chimică despre care autorităţile britanice spun că a provenit din Rusia.

Agenţia de ştiri Tass din Rusia a confirmat întâlnirea, afirmând că Putin a purtat discuţii cu Johnson şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre „problemele relaţiilor bilaterale, precum şi probleme internaţionale, inclusiv situaţia din Libia”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.