Acuzații grave la Chișinău: fostul consilier al ex-premierului Maia Sandu, agent de influență al Rusiei! ”În anturajul ei sunt mulți KGB-iști”


Acuzații grave la Chișinău: fostul consilier al ex-premierului Maia Sandu, agent de influență al Rusiei! ”În anturajul ei sunt mulți KGB-iști”

Liderul Partidului Unității Naționale – l-am numit pe deputatul unionist Octavian Țîcu – lansează acuzații grave la adresa controversatului ”moldovenist”/”statalist” Vladislav Kulminski (fost consilier al ex-premierului Maia Sandu), pe care-l acuză că este agent de influență al Federației Ruse.

Țîcu avertizează că Vladislav Kulminski este notoriu pentru constanța prin care emite declarații anti-românești, cât și pentru scenariile propagandistice putiniste pe care le diseminează cu prilejul aparițiilor sale publice.

De remarcat că, fiind ”moldovenist”/”statalist”, numitul Kulminski – consilierul pe care Maia Sandu l-a cultivat din plin de-a lungul guvernării, stârnind multiple semne de întrebare – e de părere că în Basarabia este vorbită ”limba moldovenească”, nu româna. Mai mult chiar, același Kulminski obișnuiește să insiste că între România și Rusia ar trebui să fie pus semnul egal când vine vorba despre ”interese străine” în Republica Moldova.

Recentele acuzații ale lui Octavian Țîcu fac referire la ”declarațiile KGB-iste” ale lui Kulminski, care încearcă prin orice mijloace să prejudicieze electoratul cu vederi pro-românești și pro-europene.

Vă prezentăm declarațiile lui Țîcu:

„În primul rând, Kulminski pune în aceeași oală Rusia și România, precum și forțele politice care susțin Rusia și România. Adică România, stat european și principalul susținător al Republicii Moldova în procesul de europenizare, este la fel ca Rusia lui Putin... În rândul doi, acesta consideră exponenții unionismului niște oameni de profesie unioniști. Procedeu tipic pentru agentura KGB-istă de discreditare a forțelor panromânești. În al treilea rând, el nu percepe partidele unioniste ca pro-europene, ci partide cu alte interese. Iar unicele partide proeuropene sunt cele de centru-dreapta. Alt procedeu tipic al agenturii ruse, menit să dezbine electoratul românesc și european al RM”, susține deputatul, citat de Deschide.md.

De altfel, în aparițiile sale publice, Țîcu a susținut în repetate rânduri că în anturajul ex-premierului Maia Sandu se află mai mulți agenți de influență ai Federației Ruse, unul dintre aceștia fiind ”statalistul”/”moldovenist” Vladislav Kulminski (care i-a făcut ani în șir campanie Maiei Sandu, pe cei doi legându-i o veche prietenie).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.