Cum aruncăm Ciuma Roșie la gunoi: eliberăm feudele subjugate de baronii PSD!


Cum aruncăm Ciuma Roșie la gunoi: eliberăm feudele subjugate de baronii PSD!

Revenirea la sistemul de alegere a primarilor în două tururi este crucială pentru viitorul pe termen lung al României. Este esențial ca, la alegerile locale, să scăpăm de primarii și de președinții de consilii județene aleși pe listele PSD. Chiar dacă PSD va fi scos în afara legii, aleșii săi își păstrează mandatul. Odată ce a pierdut Palatul Victoria, puterea Ciumei Roșii stă, acum, în baroni precum Marian Oprișan sau Gabriela Firea.

La alegerile din 2016, PSD a câștigat 28 de președinți de consiliu județean și 1677 de primari (din circa 3100). Ar trebui ca, din 2020, PSD să nu mai aibă nici un președinte de CJ și cel mult 10% din primari. Desigur, ideal ar fi zero. Nu este imposibil. La alegerile prezidențiale din 2019, candidata PSD Viorica Dăncilă a obținut majoritatea, în turul II, în doar cinci județe: Teleorman, Giurgiu, Olt, Mehedinți și Gorj. La alegerile pentru Parlamentul European (PE), PSD a obținut o majoritate relativă (sub 50%, dar s-a situat pe primul loc) în 16 județe. În cele două rânduri de alegeri din 2019 – pentru Parlamentul European și pentru președintele României – Ciuma Roșie a pierdut în toate orașele mari, la scoruri zdrobitoare, de la Constanța la Iași sau de la București la Craiova. În județul Vrancea, de ani buni fieful lui Marian Oprișan, PSD s-a prăbușit pur și simplu pe locul II, departe de PNL și puțin deasupra USR PLUS, la alegerile pentru PE. În Focșani, reședința municipiului de județ, PSD s-a situat pe locul II, după PNL și cu doar 180 de voturi peste USR-PLUS.

Pe scurt, datele din 2019 arată că PSD poate fi scos din administrația publică. Se poate! E nevoie de voință politică, voință politică pentru a găsi candidați buni. De ce se află Teleormanul și Constanța, de exemplu, de ani întregi sub cizma Ciumei Roșii? Fiindcă opoziția locală, reprezentată de obicei de PNL, era cumpărată de baronii PSD și, la alegeri, făceau blaturi.

Să ne gândim, doar o clipă, ce ar însemna pentru Constanța eliberarea de sub corupția pesedistă: valorificarea oportunităților oferite de cel mai mare port românesc și de turism. Un potențial economic uriaș a rămas nedezvoltat, pentru că orașul și județul au fost sub controlul mafiei lui Mazăre și ai urmașilor săi.

De aceea, le spun tuturor liderilor partidelor din tabăra anti-PSD că sunt datori să elimine Ciuma Roșie din administrația locală:

- Luptați-vă pentru alegerea primarilor în două tururi.

- Mobilizați alegătorii.

- Rupeți toate blaturile locale cu PSD.

- Introduceți votul prin corespondență la locale, pentru a da și studenților/ celor aflați în vacanță posibilitatea să voteze.

- Introduceți sistemul alegerilor în două tururi și pentru președinții de consilii județene, e o garanție că alde Oprișan și alții ca el vor fi eliminați.

- Dacă CCR blochează revenirea la alegerea primarilor în două tururi, realizați coaliții locale anti-Firea, anti-Oprișan, etc.

Dacă tăiem conducta de bani care alimentează clientela PSD din bugetele administrațiilor locale, banda se va risipi și, la parlamentare, Ciuma Roșie ar putea ajunge definitiv la lada de gunoi a istoriei. Dacă PSD pierde localele și, implicit, feudele din Oltenia, Muntenia și Moldova, începe procesul de vindecare a României.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.