PSD și Ponta primesc o veste proastă. Arafat și Dîncu ies din jocul propunerii unei variante de premier


PSD și Ponta primesc o veste proastă. Arafat și Dîncu ies din jocul propunerii unei variante de premier

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a picat, iar PSD a vehiculat mai multe variante de premier cu care va merge la Palatul Cotroceni, printre care și șeful DSU, Raed Arafat, sau sociologul Vasile Dîncu, fost vicepremier în Guvernul Cioloș. Președintele Pro România, Victor Ponta, este cel care îl dorește cel mai mult pe Arafat ca propunere de premier. 

Ca reacție, Arafat a zis pe Facebook că nu este interesat de funcția de premier: "Am fost sunat de mai multe persoane privind o stire lansata despre propunerea ca sa fiu numit in functia de premier. Din punctul meu de vedere nu s-a schimbat nimic. Eu stiu sa ma ocup de un domeniu la care ma pricep si care il vad din ce in ce mai mult atacat fiind tinta unor interese majore. Nu sunt interesat de alte functii!".

De asemenea, Vasile Dîncu a declarat ieri în exclusivitate pentru Podul.ro că exclude o revenire în politică.

"Rămân un om de stânga, fiindcă acesta este modul meu de gândire, dar nu sunt interesat absolut deloc de o revenire în politică. Nu mă implic în jocurile PSD. Nu mă interesează o funcție de premier sau de ministru într-un viitor guvern. Precizez că toate scenariile în care este vehiculat numele meu sunt simple speculații fără legătură cu realitatea", a zis Dîncu. 

CITIȚI ȘI: Vasile Dâncu exclude categoric orice revenire în politică: ”Nu vreau să fiu nici premier, nici ministru. Nu mă implic!”

Ce variante mai ia în calcul PSD: Florin Georgescu (prim-viceguvernator BNR), Remus Pricopie (rectorul SNSPA şi fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta) şi Cristian Socol (profesor la ASE şi unul dintre artizanii programului de guvernare al PSD din 2016).

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.