Sebastian Lăzăroiu anunță apocalipsa PSD: social-democrații vor pierde războiul cu Iohannis și PNL. ANTICIPATELE, dezastru pentru PSD


Sebastian Lăzăroiu anunță apocalipsa PSD: social-democrații vor pierde războiul cu Iohannis și PNL. ANTICIPATELE, dezastru pentru PSD

Prăbușirea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură a declanșat un intens război de comunicare între PSD și tabăra Iohannis-PNL, război care va reprezenta nota dominantă a următoarei perioade și care, finalmente, va fi pierdut de PSD, social-democrații riscând mai mult ca niciodată să ajungă la anticipate, scrutin ce ar reprezenta un dezastru de proporții pentru partidul celor trei trandafiri, susține sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook.

”Teoretic, pentru că totul se reduce la comunicare și credibilitate, PSD ar trebui să aibă costurile cele mai mari din acest război și-atunci vor ceda primii, adică vor vota împotriva ultimului guvern propus de Iohannis și s-ar putea ajunge la anticipate odată cu localele”, explică sociologul.

Podul.ro vă prezintă clarificările lui Sebastian Lăzăroiu:

”Pentru că e multă incertitudine, o să vă spun esența războiului din următoarea perioadă.

Totul se va juca pe comunicare.

Dacă Ciolacu nu-și convinge oile să meargă până la capăt, adică să voteze și împotriva celui de-al doilea guvern propus de Iohannis (deci anticipate), marja de joc a PSD e destul de mică.

Tot ce pot face e să nu supună la vot al doilea guvern propus de Iohannis (tertipuri si tehnicalități de birocrație parlamentară). Pentru asta, însă, vor trebui să aibă argumente bune pentru public, fiindcă vin două rânduri de alegeri. N-am idee ce ar putea să zică, dar, obișnuit cu propaganda neagră a PSD, mă aștept in general la chestiuni iraționale.

Iohannis și PNL trebuie să o țină langa cu guvern liberal sau anticipate. PSD e rău, e corupt, nu mai poate guverna, are nevoie de opoziție.

Sigur, vor fi acuzații reciproce: Cine a declanșat criza? Cine blochează? Din cauza cui nu se plătesc nu știu ce bani? Din cauza cui crește cursul? , dar, în acest ping-pong, câstiga cel mai credibil. Nu PSD, se înțelege.

Teoretic, pentru că totul se reduce la comunicare și credibilitate, PSD ar trebui să aibă costurile cele mai mari din acest război și-atunci vor ceda primii, adică vor vota impotriva ultimului guvern propus de Iohannis și s-ar putea ajunge la anticipate odată cu localele.

De asta am zis că va fi un zgomot infernal de-acum înainte. PSD are pârghii de blocaj în Parlament, dar n-are credibilitate, liberalii au pârghiile executive (limitate) și pe Iohannis, deci credibilitatea,.. și pe Ciolacu  :) , dar el e singurel”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.