Donald Trump, către cel de-al doilea mandat. Președintele american, achitat în cazul acuzațiilor aduse de democrați


Donald Trump, către cel de-al doilea mandat. Președintele american, achitat în cazul acuzațiilor aduse de democrați

Președintele american Donald Trump a fost achitat miercuri, de către membrii Senatului Statelor Unite, pentru acuzațiile privind abuzul de putere, relatează site-ul postului CNN.

Senatorii americani au votat pentru achitarea lui Donald Trump în ceea ce privește primul articol din procedura de destituire a acestuia, informează mediafax.ro.

În total, 52 de membri ai Senatului au votat pentru achitarea liderului de la Casa Albă, în timp ce 48 au votat pentru inculparea acestuia.

Singurul republican care a votat împotriva președintelui Donald Trump este Mitt Romney.

Acuzațiile ce i-au fost aduse lui Donald Trump

Abuz de putere este prima acuzație formulată în privința lui Donald Trump. Președintele este suspectat că a făcut presiuni asupra Ucrainei, pentru a influența campania sa prezidențială din 2020. Pentru aceasta, a suspendat un ajutor militar destinat Kievului și a amânat o întâlnire la Casa Albă. 

Obstrucționarea Congresului este cea de-a doua acuzație adusă lui Donald Trump și a fost formulată pentru eforturile pe care președintele le-ar fi făcut pentru a-și ascunde faptele de abuz de putere, conform digi24

Procedura de impeachment

Procedura de “impeachment” a fost mai mult o armă politică prin care democrații au vrut să deterioreze poziția lui Trump și să-i atragă pe votanții nehotărâți de partea candidatului democrat la alegerile de anul acesta, oricare va fi acela.

Pe de altă parte, Trump va fi ajutat în contextul alegerilor de tot acest demers al democraților, întrucât a avut și va avea ocazia să se poziționeze în postura de victimă în fața americanilor. 

Scandalul care a dus la declanșarea procedurii de demitere a pornit de la un raport al unui ofițer de informații, adresat superiorului său, în care acesta descrie presiunile făcute de Donald Trump asupra liderilor politici din Ucraina pentru a declanșa o anchetă penală asupra familiei Biden, explică politiknews

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.