PSD a decis. Când va fi reclamat Iohannis la CCR pentru redesemnarea lui Orban ca premier


PSD a decis. Când va fi reclamat Iohannis la CCR pentru redesemnarea lui Orban ca premier

PSD a luat decizia de a sesiza CCR luni, 10 februarie, pe un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și președintele Klaus Iohannis, conform postului TV Digi24. 

Pesediștii reclamă că Iohannis nu a ținut cont de propunerea de premier a PSD și Pro România, în persoana lui Remus Pricopie

Pesediștii consideră că Iohannis ar fi trebuit să țină cont de propunerea care avea șansele cele mai mari să întrunească o majoritate în Parlament pentru a primi votul de învestitură.

Mai mult, pesediștii spun că prin propunerea lui Ludovic Orban ca premier, Iohannis și-a asumat din start că această propunere va fi refuzată.

Astfel, pesediștii transmit că demersul președintelui nu este în spiritul Constituției. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.