”Soluția” comunismului la coronavirus. Un oficial a fost împușcat de regimul criminal din Coreea de Nord


”Soluția” comunismului la coronavirus. Un oficial a fost împușcat de regimul criminal din Coreea de Nord

Regimurile comuniste au fost mereu ”pragmatice” (a se citi criminale/genocidare) când a fost vorba de a rezolva problemele, aplicând deseori și fără ezitare politica glonțului în ceafă. 

Fiind o țară extrem de săracă și izolată internațional din cauza regimului dictatorial cu porniri genocidare, dar și a faptului că este lipsită de resurse, Coreea de Nord nu își permite investiții într-un sistem performant de sănătate, așa că a găsit o soluție mult mai ieftină pentru a împiedica răspândirea coronavirusului: împușcarea (de altfel, este vorba de vechea ”soluție” a lui Lenin, Stalin&Co).

Asta a avut ghinionul să pățească un oficial din Coreea de Nord, suspectat de coronavirus și executat după ce a părăsit zona de carantină în care fusese izolat. În mod ironic, nu tulpina virusului l-a trimis în fața Curții Marțiale, ci faptul că a ales să folosească o baie publică.

Oficialul, care activa în comerț, a fost imediat arestat și apoi împușcat de către autorități, ca urmare a faptului că a pus în pericol viața mai multor oameni. Informația a fost publicată de ziarul sud-coreean Dong-a Ilbo. 

Acesta fusese supus unui regim de izolare după ce s-a întors dintr-o călătorie efectuată în China.

Odiosul lider nord-coreean Kim Jong-un a impus legea marțială în încercarea de a bloca răspândirea virusului pe teritoriul țării. Potrivit Daily Mail, încălcarea ordinului de carantină fără aprobare a dus la executarea suspectului de coronavirus. 

Până în prezent, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de infecție cu virusul Wuhan, însă, chiar și așa, măsurile luate sunt drastice.

Un alt oficial al regimului de la Phenian a fost exilat la o fermă, după ce a încercat să ascundă faptul că a călătorit în China.

În cursul zilei de miercuri, autoritățile au decis extinderea perioadei de carantină la 30 de zile, față de cele 14 recomandate de experții în sănătate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.