Blatiștii care au votat bugetul lui Firea vor fi EXCLUȘI din PNL! Cei doi plănuiesc trecerea către o filială a PSD București


Blatiștii care au votat bugetul lui Firea vor fi EXCLUȘI din PNL! Cei doi plănuiesc trecerea către o filială a PSD București

Doi dintre consilierii generali ai PNL din Primăria București, Cristian Olteanu și Alexandru Hazem Kansou, au votat vineri proiectul de buget al Gabrielei Firea, în ciuda deciziei majoritare a membrilor filialei de a se opune ferm adoptării acestuia. 

PNL București a anunțat în ședința Consiliului General de vineri că nu va vota bugetul Gabrielei Firea și că nu girează „aranjamentele pentru clientela PSD și risipă de bani publici”.

Violeta Alexandru, președinta PNL Bucuești: "Nu putem vota un buget nerealist, cu venituri supraestimate. Se vede cu ochiul liber că proiectul de buget propus de PSD/G. Firea urmărește că banii bucureștenilor să fie acordați, discreționar, companiilor municipale pe care le considerăm ilegale. Altele sunt prioritățile Bucureștiului".

Ciprian Ciucu:  ”Îi știm, pentru noi nu a fost o surpriză. Sunt din vechea gardă, sunt cei care au deținut în trecut puterea în PNL București, sunt cei înclinați spre blaturi.” 

Consilierul general al PNL Ciprian Ciucu a condamnat ferm acțiunile celor doi colegi ai săi de partid, afirmând că PNL București trece printr-o ”reformă profundă”, afirmând că cei doi fac parte din ”vechea gardă”, fosta conducere blatistă din cauza căreia PSD a ajuns să domine întreg Bucureștiul. 

Ciprian Ciucu: PNL București a trecut printr-o reformă profundă. Nu se poate întâmpla instantaneu, sunt proceduri statutare de care trebuie să ții cont pentru a face lucrurile în ordine.

În legătură cu cei doi “colegi” liberali care i-au votat proiectele lui Firea... Îi știm, pentru noi nu a fost o surpriză. Sunt din vechea gardă, sunt cei care au deținut în trecut puterea în PNL București, sunt cei înclinați spre blaturi. Nu i-am putut da afară la timp pentru că avem nevoie de motive statutare care să ofere consistență juridică acestei acțiuni.

Unul dintre ei merită o atenție specială. Este, paradoxal, unul dintre cei care au făcut posibilă, fără voia lui, nașterea politică a lui Nicușor Dan și, în consecință a USB si USR. Este specialistul blaturilor din perioada în care Oprescu era primar, din perioada în care PSD București se bătea pe burtă cu PNL București. Acea perioadă este istorie neplăcută, iar aceștia sunt niște rămășițe ale acelei perioade. Dacă acei oameni ar fi făcut opoziție pe bune și nu blaturi cu Oprescu și cu PSD, Nicușor Dan nu ar fi avut spațiu de afirmare si, poate, PNL câștiga alegerile în urmă cu patru ani. Dar pe ei îi știu, ei sărbătoreau la 3 dimineață, faptul că PNL, Cătălin Predoiu a pierdut alegerile în 2016. Pentru că abia așteptau să facă blaturi cu Firea/PSD. Ghinion, s-au pricopsit cu mine și blaturile au mers mai greu.

O să mă întrebați de ce am tăcut până acum. Vă zic sincer, din calcul politic. Dacă mă detonam în trecut nu puteam schimba mare lucru, mă dădeau ei pe mine afară, deveneam irelevant, nu puteam să fiu în Consiliul General și să scot mizeia la lumină.

Am așteptat să vină Ludovic Orban, am așteptat un aliat puternic care chiar putea produce schimbarea. Și a produs-o! Leadership-ul pe PNL București este cu totul altul, cum spuneam, ei sunt doar rămășițe de care vom scăpa zilele acestea pentru că avem suficiente motive statutare (nu au respectat deciziile Biroului Politic). Cu plecare lor, linia PNL în București și la Sectoare trebuie să fie clară pentru toată lumea!

Așa că nu vă înfierbântați și nu generalizați că PNL e pe blat cu Firea, NU SUNTEM, este vorba de doi trădători, doi blatiști, două rămășițe și zilele acestea separăm grâul de neghină.” a scris liberalul pe pagina pesonală de Facebook. 

Cei doi blatiști, foarte mândri de fapta lor

Cristian Olteanu și Alexandru Hazem Kansou nu par absolut deloc deranjați de decizia lor și de valul de critici pe care l-au stârnit împotriva lor și a propriului partid:

Cristian Olteanu: "Votez ‘Pentru’ proiectul de buget al Municipiului București! Este imperios necesară dezbaterea să înainte de ședința de Consiliu, într-o întâlnire a consilierilor generali ai fiecărui partid. Acest lucru nu s-a întâmplat. Bucureștenilor le trebuie asigurate condiții prielnice, iar instituțiile din subordinea Primăriei Capitalei au nevoie de un buget optim pentru desfășurarea activității”, anunțat blatistul Cristian Olteanu pe Facebook. 

Hazem: "Nu a votat PNL pentru PSD. Eu am votat pentru bugetul Capitalei, cei de la PNL neavând amendamente. Ca să votez împotrivă trebuia să vin cu altă propunere, nu doar să picăm bugetul și să blocăm totul că așa este bine din punct de vedere politic".

Bugetul propus de Gabriela Firea a fost adoptat cu 33 de voturi (PSD-ALDE-PMP), 3 abțineri și 15 împotrivă (PNL, USR). 

Cei doi blatiști vor fi excluși din PNL

Președinta PNL București, Violeta Alexandru, a anunțat că Hazem Kansou și Cristian Olteanu vor rămâne fără sprijin politic și vor fi excluși din PNL. 

Violeta Alexandru: "Lucrurile s-au schimbat în PNL București.

De fapt, le schimbăm în fiecare zi. Un proces de schimbare, bazat pe integritate, muncă serioasă, proiecte credibile.

Am urmărit cu atenție ședința Consiliului General al Municipiului București de astăzi. Mesajul meu pentru Consilierii Generali PNL a fost foarte clar. Am cerut seriozitate și opoziție totală la risipa de bani pe care G. Firea/PSD ne cere să o girăm prin aprobarea propunerii de buget. Cine nu face față acestei exigențe care ține de igiena internă a unui partid de opoziție la nivelul actualului Consiliu dominat de PSD&prietenii, cine își imaginează că poate folosi imaginea PNL și să se alinieze în spatele PSD direct sau în spatele altor sateliți, trebuie să răspundă. Nu permit să își bată joc cineva, folosind sigla PNL, de încrederea bucureștenilor. Am muncit mult ca să o recâștigăm.

Biroul Politic al PNL București se convoacă în vederea retragerii sprijinului politic pentru Hazem Kansou și Cristian Olteanu, Consilieri generali, urmând excluderea acestora.

Oricine face la București înțelegeri cu PSD este poftit să meargă la PSD sau la sateliți!

Mergem mai departe. În PNL București s-au oprit compromisurile".

Potrivit informațiilor Podul.ro, Hazem Kansou și Cristian Olteanu cochetează de ceva vreme cu PSD Sector 4, urmând să se oficializeze în curând trecerea în tabăra edilului Daniel Băluță. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.