Secretul vieții veșnice?! Fostul stalinist Ion Iliescu a pus protocolul de stat să-i sape o fântână de mare adâncime în pivniță! Tezaurul de la Vila Moliere


Secretul vieții veșnice?! Fostul stalinist Ion Iliescu a pus protocolul de stat să-i sape o fântână de mare adâncime în pivniță! Tezaurul de la Vila Moliere

Controversatul Sorin Roșca Stănescu (aka ”Ciripoi”, fost colaborator al Securității) susține, într-un editorial recent, că fostul nomenklaturist Ion Iliescu și-a cumpărat viloiul Moliere din Primăverii de la statul român, în schimbul caraghioasei sume de 5000 lei, echivalentul unui salariu în acea perioadă, deși amplasamentul și terenul aferent valorează mai multe milioane de euro.

De asemenea, Ciripoi precizează că Ion Iliescu a primit viloiul Moliere cu tot cu tablourile de pe pereți, care sunt parte a patrimoniului național și valorează mai mult decât întreaga locuință.

Puțin spus inedit este că fostul stalinist Ion Iliescu a cerut, la începutul anilor '90, ca protocolul de stat să-i sape o fântână adâncă în pivniță, pentru ca el, mare specialist în ape, să se desfete cu cea mai curată și mai sănătoasă apă.

Vă prezentăm acuzațiile lui Sorin Roșca Stănescu:

”Adevărul este că din slujbele sale la stat nu prea bine remunerate – nici funcția prezidențială nu era plătită cu cine știe cât – având o soție casnică, Ion Iliescu a acumulat o avere de invidiat. Să vedem cum. El dispune în prezent de o vilă și de terenul aferent cu o suprafață de câteva mii de metri pătrați în buricul cel mai luxos al Bucureștiului. Așa numita vilă Moliere din Primăverii. Doar el și soția. Cinstit și sărac în ditamai viloiul. Această proprietate personală a lui Ion Iliescu a fost achiziționată de la statul român de către acesta în schimbul uriașei sume de 5.000 de lei, strânsă cu sudoarea frunții de către fostul președinte. Vila Moliere cu terenul aferent valorează numai ea mai multe milioane bune de euro. La un moment dat, Iliescu a recurs la un truc. Și a închiriat pe acte, nu și în realitate, o parte din vilă unuia dintre bodyguarzii săi. Asta pentru a nu fi acuzat de personaje ca Marian Moroșanu, zis Ceaușescu, care îi pichetează viloiul că s-a lăcomit prea mult.

Numai că vila Moliere nu a venit plocon la Ion Iliescu doar cu pereții și parchetul ei. Nici vorbă. Când a cumpărat-o pe bani buni, cum s-a văzut, adică la prețul unui salariu din acei ani, a primit-o cu tot ce era atârnat pe pereți. Și ce era atârnat pe pereți? Un mare număr de tablouri din patrimoniul național. Fiecare dintre ele valorând mult mai mult decât fusese evaluată vila Moliere. Și astfel Ion Iliescu, care în viața lui nu a avut preocupări artistice dincolo de obligațiile sale de propagandist comunist, a devenit unul ditre marii colecționari de artă ai României.” afirmă Stănescu.

El reamintește, totodată, că fostul președinte și-a făcut o fântână în pivniță:

”Poate nu știți. Dar eu știu. Și am făcut aceast dezvăluire în anul de grație 1994. Ion Iliescu a cerut protocolului de stat – și evident a avut câștig de cauză – ca în pivnița vilei sale luată cu japca de la stat să i se sape o fântână adâncă. Pentru a consuma, cum spunea el, apă de calitate. Că deh, a fost și specialist în ape”.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.