Violeta Alexandru lămurește problema pensiilor: ”Vor crește, dar vom face niște modificări”


Violeta Alexandru lămurește problema pensiilor: ”Vor crește, dar vom face niște modificări”

Prezentă vineri la Gândul Live, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a ținut să clarifice aspectele legate de mărirea pensiilor cu 40% începând de la 1 septembrie, conform legii. 

Astfel, ministrul spune clar că pensiile se vor mări și că îndoiala este sădită de PSD în rândul cetățenilor:

„Sumele prevăzute pentru creșterea pensiilor sunt prevăzute în buget. Conform legii, la 1 septembrie. Faptul că se propagă în spațiul public zilnic, dar oare s-or mări, arată doar că PSD cu asta se ocupă. Am spus clar: pensiile vor crește! Nu va fi o nouă lege a pensiilor, dar vom face niște modificări. Sunt decizii ale Curții Constituționale care ne obligă la modificări. Eu aplic legea așa cum este. , a declarat ministrul pentru Gândul Live.

Cu privire la existența pensiilor speciale, Violeta Alexandru se declară categoric pentru desființarea acestora: 

”Legea privind eliminarea pensiilor speciale a trecut prin Parlament, PNL e convins că singurul criteriu care trebuie să conteze în stabilirea unei pensii să fie cel al contribuitivității. Nu văd niciun motiv pentru care cine e special. Militarii au o tradiție, de la Cuza, care beneficiază de anumite condiții, sunt militarii. Nu cred că trebuie să ierarhizăm această zonă în funcție de cum valorizăm noi munca noastră. Pentru cât muncești, pentru atât primești pensie.”, a mai spus ea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.