VIDEO Șeful Gărzii de Mediu București a fost DEMIS la solicitarea ministrului Mediului


VIDEO Șeful Gărzii de Mediu București a fost DEMIS la solicitarea ministrului Mediului

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a solicitat comisarului general de la Garda Naţională de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului general de la Garda de Mediu Bucureşti, Viorel Glăman, din cauza unei implicări nu tocmai eficiente în ceea ce priveşte monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Capitala. 

În acest context, șefa Gărzii Naționale de Mediu, Marioara Gătej, a declarat că Glăman va fi mutat pe o altă funcție din instituție, în cel mult două zile, conform Hotnews.

Costel Alexe: "După cum ştiţi foarte bine, în momentul de faţă, comisarii Gărzii de Mediu din Bucureşti şi din judeţele vecine au o amplă campanie de control la toţi operatorii economici din Bucureşti şi Ilfov pe procesele de ardere şi emiterea în atmosferă a diverşilor poluanţi care afectează calitatea aerului din Bucureşti.

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public şi a unei implicări nu tocmai eficiente a Gărzii de Mediu Bucureşti în ceea ce înseamnă monitorizarea problemelor de mediu cu care se confruntă Capitala, am solicitat astăzi comisarului general de la Garda Naţională de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului şef de pe Bucureşti de la Garda de Mediu".


Amintim că șeful Gărzii de Mediu din București a afirmat că poluarea de duminică spre luni din Capitală s-a datorat unui fenomen meteo, nicidecum din cauza fumului degajat de tonele de deșeuri arse.

CITIȚI ȘI: El este șeful Gărzii de Mediu București: poze la bustul gol, bețivăneală, legături dubioase și venituri nedeclarate

”Pentru poluarea de duminică, să vorbim concret. Am o adresă de la Administrația Națională de Meteorologie în care ne spune negru pe alb că, duminică dimineața, în București a fost o inversiune termică favorizând mișcări ale aerului până la 100 de metri deasupra solului și menținerea unor particule de aer umed. Pe fondul acestui fenomen meteorologic și industria care a mai rămas în București - cele 69 de mari instalații de ardere pe care le controlăm săptămânal și șantierele care sunt poluatori atmosferici... a dus la chestia asta”, a declarat el, citat de Digi24.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.