Guvernul a stabilit data alegerilor locale.


Guvernul a stabilit data alegerilor locale.

Ludovic Orban, premierul interimar, a anunțat în cadrul ședinței de guvern care a avut loc marți că alegerile locale vor avea loc, cel mai probabil, pe data de 28 iunie.

 Decizia a fost luată de primul ministru în urma consultărilor pe care Orban le-a avut împreună cu liderii celorlalte partide, la Palatul Victoria.

Orban a transmis invitaţii la consultări către Marcel Ciolacu, Dan Barna, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Călin Popescu-Tăriceanu, Varujan Pambuccian şi Eugen Tomac.

Președintele USR, Dan Barna, a confirmat informația într-o declarație dată după consultările cu premierul:

Data de 28 pare data realistă. Am explicat că alegerile trebuie să fie cât de târziu, sperând că se va depăși problema de sănătate publică. (…) Dacă situația va degenera, pentru că există acest risc, am pus pe masă și perspectiva amânării alegerilor locale spre toamnă”, a declarat Barna, citat de G4Media.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.