Ponta aplaudă vinovații apariției crizei COVID-19. Un deputat PNL reacționează virulent: "Dezgustător și total inadecvat"


Ponta aplaudă vinovații apariției crizei COVID-19. Un deputat PNL reacționează virulent: "Dezgustător și total inadecvat"

Președintele Pro România, Victor Ponta, a propagat astăzi pe Facebook o serie de informații catalogate false de către Ministerul Sănătății, prin care a făcut propagandă Partidului Comunist Chinez, responsabil de apariția COVID-19.

Concret, Victor Ponta l-a criticat pe ministrul Sănătății, Victor Costache, că nu a participat la videoconferința organizată de China pe tema noului coronavirus și a rostogolit scenariul fals potrivit căruia Guvernul ar refuza ajutorul venit din partea Chinei

Ponta: "In cea mai grava criza de dupa Al Doilea Razboi Mondial - Romania are un Guvern format din sclavi orbi / care nu vor sa vada cat conteaza in aceste momente ajutorul Chinei pentru Italia, Spania, Polonia, Ungaria si Serbia / care nu sunt interesati de experienta acumulata de China in combaterea Coronavirusului si nici de sprijinul material ( masti, echipamente, teste, aparatura medicala) pe care vecinii nostri l-au primit cu recunostinta !

Vineri, la videoconferinta organizata de China cu tarile din Europa Centrala si de Est, au participat toti vecinii nostri la nivel de Ministru / chiar si din Spania ( care nu este deloc in Europa Centrala si Est) a fost Ministrul de Externe / Presedintele Serbiei a multumit Chinei intr-un mesaj video pe care cred ca l-au vazut la fel de multi romani cat si sarbi !

In Romania Ministrul Sanatatii e prea ocupat (e la fitness) sa participe - secretarii de stat nu au primit mandat de la Ministru / noroc ca s-au gasit doi Directori de la MAI si MS sa fie macar prezenti - fara nicio solicitare si fara nicio interventie!

In nume strict personal si la solicitarea unor oameni seriosi si profesionisti am luat legatura cu Ambasada Chinei si autoritatile medicale din China - raspunsurile la cererea de sprijin au fost imediate, pozitive si fara conditii ! Voi face tot timpul ceea ce tine de mine. Dar eu acum sunt doar Victor Ponta - nu sunt Guvernul Romaniei, si cred ca in aceste momente aveam nevoie de guvernanti!".

Răspunsul Ministerului Sănătății: "Urmare a informaţiilor false apărute în spaţiul public, conform cărora România a refuzat ajutorul Republicii Populare Chineze pentru limitarea răspândirii COVID 19, Ministerul Sănătăţii precizează următoarele:

Dezminţim categoric informaţiile apărute în articolul:
https://www.stiripesurse.ro/neintelegeri-intre-romania-si-china-mana-de-ajutor-oferita-de-chinezi-tratata-cu-indiferenta-de-romani-surse_1442395.html

Toate informaţiile transmise 'pe surse' sunt false, prezentate în mod trunchiat şi incorect.

În data de 13 martie 2020, la invitaţia Ambasadei Republicii Populare Chineze din România, reprezentanţii mai multor instituţii din România au participat la o videoconferinţă alături de reprezentanţii altor state din Europa, în care partea chineză a prezentat experienţa în prevenirea şi controlul pandemiei cu noul coronavirus.

Invitaţia nu a fost adresată miniştrilor Sănătăţii, ci reprezentanţilor ministerelor sănătăţii. Din partea României au participat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai INBI Matei Balş şi reprezentantul DSU.

În cadrul videoconferinţei au fost prezentate mai multe aspecte tehnice privind experienţa părţii chineze în prevenţia şi tratarea pacienţilor infectaţi. Mai exact au fost prezentate protocoale de investigaţie epidemiologică, recomandări de dezinfecţie, ghiduri pentru aeroporturi şi companii aeriene, managementul contacţilor apropiaţi, protocoale de protecţie a grupurilor specifice, protocoale de diagnostic de laborator, ghiduri de tratament, rolul şi intervenţia diferitelor autorităţi, atât cele de sănătate, cât şi cele locale.

La sfârşitul videoconferinţei, a existat o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Având în vedere că a fost agreată o singură intervenţie pentru fiecare ţară, la nivelul României s-a decis ca intervenţia să fie făcută de către reprezentanţii INBI Matei Balş, direct implicaţi în tratarea cazurilor cu COVID 19.

România apreciază deschiderea părţii chineze pentru sprijinirea măsurilor implementate în ţara noastră şi consideră că modul de abordare al autorităţilor din China reprezintă 'standardul de aur' în managementul pandemiei cu noul coronavirus.

Între cele două ţări există o colaborare permanentă.

Mai mult, în data de 6 martie secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avut întâlniri cu reprezentanţii Ambasadei Republicii Populare Chineze la sediul Ministerului Sănătăţii în cadrul cărora a discutat mai multe aspecte privind gestionarea resurselor pentru limitarea răspândirii COVID 19".

În acest context, deputatul PNL Ovidiu Raețchi a subliniat slugărnicia lui Ponta față de comuniștii chinezi, o atitudine total inadecvată în condițiile în care amestecul fatal de totalitarism și corupție din China stă la baza actualei crize.

Ovidiu Raețchi, pe Facebook: "Era de așteptat ca Ponta-Niro să intre în acțiune ca PR-ist în favoarea Partidului Comunist Chinez.

După ce comuniștii chinezi, prin decizia lor iresponsabilă de a tolera piețele de animale sălbatice, au făcut posibilă apariția coronavirusului, după ce aceiași comuniști au arestat pentru ”răspândirea de zvonuri” medicii din Wuhan care au alertat asupra pericolului uriaș generat de apariția unui nou virus - acum trebuie să ne aruncăm toți, urgent, pe loc, la mustrarea lui Ponta-Niro, în acțiunea de spălare a imaginii Partidului Comunist Chinez, fără să lezăm cumva demnitatea celor care au generat această criză.

Sigur că România va accepta sprijinul Chinei. E absolut normal să vedem comuniștii chinezi comportându-se responsabil acum. Dar servilismul lui Ponta e dezgustător și total inadecvat pentru un stat european, care înțelege prea bine ce amestec fatal de totalitarism și corupție stă la baza actualei crize".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.